Site logo
17 iulie 2020
licitație pentru grupuri electrogene

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat o licitație pentru grupuri electrogene, în valoare de aproximativ 1,2 milioane de euro.

licitație pentru grupuri electrogene

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat vineri anunțul de licitație având ca obiect ”Grup electrogen”.

În conformitate cu prevederile Regulamentului de Exploatare Tehnică Feroviară – RETF nr. 002, instalaţiile de electroalimentare ale centralizării electrodinamice trebuie să fie astfel realizate încât să asigure continuitatea alimentării cu energie electrică. În acest scop, sunt prevăzute două surse de alimentare distincte – o sursă principală şi una de rezervă, cu posibilitatea trecerii automate de pe o sursă pe alta. În staţii, sursa de rezervă este constituită de regulă din instalaţii de alimentare prin grup electrogen sau de alimentare din linia de contact. Grupurile electrogene propuse pentru achiziție urmează a înlocui un număr de 100 de grupuri existente, care au o vechime mai mare de 30 ani, nu mai prezintă o funcţionare sigură din cauza uzurilor avansate, au consum specific mare de combustibil, iar menținerea lor în funcțiune se face cu mare greutate din cauza lipsei pieselor de schimb atât pentru ansamblul motor – generator, cât și pentru panoul de automatizare, se arată în anunțul de licitație.

Licitație pentru grupuri electrogene cu eficiență energetică sporită

CFR SA își propune să cumpere grupuri electrogene de ultimă generație, aflate în producţia curentă, care prezintă eficiență energetică sporită și care sunt caracterizate prin performanţe de funcţionare ridicate şi costuri minime pentru energia electrică produsă. Ele vor putea funcţiona în regim complet automatizat, fără a fi necesară intervenţia personalului de exploatare, şi vor necesita un efort de întreţinere mult diminuat.

Valoarea totală estimată a cotractului, care va dura 540 de zile (un an și jumătate) este de 5.860.000 de lei, echivalentul a aproximativ 1,2 milioane de euro. Sursa de finanţare este asigurată prin Legea bugetului de stat pe anul 2020.

Garanția de participare este de 58.600 de lei și se va constitui în lei sau echivalent leu/valută la cursul stabilit de BNR din data publicării anunțului de participare, valabilă patru luni de zile de la termenul limită de depunere a ofertelor.

Acesta din urmă este până la data de 18 august 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 18 decembrie 2020.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Coș

Share