Consiliul Judeţean Ilfov ar putea aproba, în şedinţa de marţi, studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea terminalului multimodal la sud de comuna Moara Vlăsiei, valoarea investiţiei fiind estimată la peste un miliard de lei. Studiul de fezabilitate este realizat de TPF Inginerie.
Potrivit raportului de specialitate al proiectului, obiectivul de investiţii “Bucharest-Ilfov Multimodal Hub – BIMH” constă în realizarea unui sistem complex de transport mărfuri, grupat în următoarele categorii principale: transport intermodal de mărfuri utilizând calea ferată, transport intermodal de mărfuri utilizând infrastructura rutieră, realizarea legăturii cu terminalul Aeroportului Otopeni, construirea clădirilor şi facilităţilor necesare manipulării mărfurilor.
Potrivit Agerpres.ro, valoarea totală a obiectivului de investiţii ‘Bucharest-Ilfov Multimodal Hub – BIMH” este estimată la 1.085.473.581 de lei cu TVA.
După realizarea investiţiei se vor crea 163 de locuri de muncă necesare exploatării. Durata estimată de execuţie a obiectivului de investiţii este de 72 de luni.
Potrivit referatului de aprobare al proiectului, terminalul este prevăzut a se realiza pe două incinte situate la sud de comuna Moara Vlăsiei, adiacent liniei CF Bucureşti-Urziceni, pe de o parte şi de alta a autostrăzii A3 Bucureşti-Braşov.
Centrul Multimodal Moara Vlăsiei va avea două incinte
Incinta A, situată la vest de autostrada A3, va avea o suprafaţă de 48 de hectare. Incinta B, localizată la est de autostrada A3, se va întinde pe 60 de hectare.
Caracter de terminal multimodal, prin lucrările şi facilităţile prevăzute, va avea numai incinta A. Incinta B va fi destinată unei funcţionalităţi de parc logistic şi/sau parc industrial.
Pentru incinta A de la Centrul Multimodal Moara Vlăsiei s-au prevăzut următoarele categorii de lucrări principale: un terminal CF de containere; un depozit pentru containere; o platformă de depozitare pentru mărfuri paletizate, materiale şi posibile materii prime; magazii de desfacere şi distribuţie mărfuri către consumatori; construcţii, clădiri şi echipamente necesare funcţionării incintei; racorduri şi accese auto şi de cale ferată. (D.C.)
Share
Facebook
X
LinkedIn
Telegram
Tumblr
WhatsApp
VK
Mail