Site logo
17 decembrie 2019
comandament de iarnăcomandament de iarnă

Ministrul Lucian Bode a convocat luni un comandament de iarnă la Ministerul Transporturilor, pentru a se asigura că iarna nu-i va lua pe nepregătite pe ceferiști, drumari și aviatori.

comandament de iarnă

Lucian Bode i-a convocat luni, la sediul ministerului, pe reprezentanții CFR SA (Infrastructură), CFR Călători, Companiei Naționale de Administrarea Infrastructurii Rutiere, Autorității Aeronautice Civile Române, Romatsa și ai domeniului naval, care fac parte din Comandamentul Central de Iarnă și funcționează la nivelul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Factorii responsabili cu această activitate, de la nivelul unităților, au prezentat situația stocurilor de materiale necesare unor astfel de intervenții, a utilajelor și resurselor umane pregătite să acționeze pentru asigurarea desfășurării traficului, în condiții de iarnă, în cazul în care condițiile meteorologice devin nefavorabile circulației, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Comandament de iarnă la MT. Ministrul spune că cine nu-și face treaba va răspunde

Din datele prezentate a rezultat că fiecare unitate este pregătită pentru astfel de situații.

”Sper că la prima înrăutățire a condițiilor meteorologice să nu constat că nu sunteți pregătiți. Datele pe care mi le-ați prezentat, astăzi, îmi arată că aveți încheiate contracte, că există utilaje, materiale și resursele umane necesare pentru a înlătura efectele negative ale iernii. Vreau să văd de la dumneavoastră că toate acțiunile și circuitele decizionale, funcționează. De aceea profitați, cât încă vremea este frumoasă, să vă puneți la punct toate deficiențele care mai sunt de îndreptat, dacă mai sunt. Vreau ca, atunci când iarna se va instala cu adevărat, niciun român să nu aibă de suferit pe infrastructura pe care o administrați. Pentru fiecare situație gestionată defectuos, toți cei care nu își fac treaba vor răspunde. Nu uitați că în fiecare an aveți la dispoziție destul timp, astfel încât nu puteți să spuneți că ați fost surprinși de vremea rea. Dacă mai este ceva de realizat din punct de vedere administrativ, aveți toată susținerea mea. Dar, vă repet, profitați de vremea frumoasă să terminați de pus la punct, tot ceea ce mai este necesar”, a spus ministrul Lucian Bode.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Coș

Share