Site logo
4 martie 2020
Cabinetul Cîţu Guvernul Cîţu Bode a primit aviz negativ Lucian Bode vrea din nou ministru Lucian Bode despre CFR MarfăCabinetul Cîţu Guvernul Cîţu Bode a primit aviz negativ Lucian Bode vrea din nou ministru Lucian Bode despre CFR Marfă

Audierile miniştrilor propuşi în Cabinetul Cîţu continuă miercuri în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului. Azi este rândul ministrului propus la Transporturi, Lucian Bode, să fie audiat.

Cabinetul Cîţu Guvernul Cîţu Bode a primit aviz negativ Lucian Bode vrea din nou ministru Lucian Bode despre CFR Marfă

Marți, în prima zi de audieri în comisiile parlamentare, au primit aviz favorabil doar trei din șase miniștri propuși – Nicolae Ciucă, la Apărare, Adrian Oros, la Agricultură și Costel Alexe, la Mediu.

Pe de altă parte, Lucian Heiuș, propus la Finanțe, în locul lui Florin Cîțu, Cătălin Predoiu, propus la Justiție, și Ion Ștefan, la Dezvoltare, au primit avize negative în comisii. Avizele comisiilor parlamentare de specialitate sunt consultative. Plenul celor două Camere ar urma să se reunească pentru a supune votului noul Cabinet la o dată care va fi stabilită la începutul săptămânii viitoare. Surse parlamentare citate de HotNews au avansat ca dată a plenului reunit 9 martie.

Calendarul audierii miniștrilor din Cabinetul Cîţu

Singura schimbare în Guvernul Cîţu este la Ministerul Finanţelor. PNL l-a propus pe Lucian Heiuş, deputat PNL de Hunedoara, membru în Comisia de Buget-Finanţe şi vicelider al grupului liberalilor din Camera Deputaţilor.

Calendarul audierilor de miercuri:

ora 10.00 – Bogdan Gheorghiu, propus la Cultură

ora 11.00 – Lucian Bode, propus la Transporturi

ora 12.00 – Victor Costache, propus la Sănătate

ora 13.00 – Ionuţ Stroe, propus la Sport

ora 14.00 – Monica Anisie, propusă la Educaţie

ora 15.00 – Violeta Alexandru, propusă la Muncă

Calendarul audierilor de joi:

ora 10.00 – Bogdan Aurescu, propus la Externe

ora 11.00 – Marcel Boloş, propus la Fonduri Europene

ora 12.00 – Virgil Popescu, propus la Economie

ora 13.00 – Marcel Vela, propus la Interne.

PSD va asigura cvorumul în plenul reunit, însă va vota “împotriva” învestirii Cabinetului Cîțu, a anunțat Marcel Ciolacu.

Întrebat despre votul pentru învestirea noului Executiv, Ludovic Orban a spus că există discuții cu partidele parlamentare în vederea formării unei majorități în Legislativ. Premierul desemnat Florin Cîțu a scris pe Facebook că mandatul său este foarte clar și anume “formarea unei majorități parlamentare cât mai repede. (…) Știu că se poate!” .

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share