Site logo
13 februarie 2020

Licitaţia derulată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei pentru achiziţionarea a 17 tramvaie a suferit o nouă modificare, iar procedura a fost prelungită.

Marți a fost ultima zi pentru primirea ofertelor de la producători, dar noul termen a fost stabilit pentru 25 februarie. Licitaţia, derulată de minister cu fonduri europene, a fost lansată în ianuarie 2019. Până la achiziţionarea tramvaielor noi, pe traseele din Craiova vor circula tot cele actuale, care au peste 35 de ani vechime, potrivit Radio România.

Licitaţia pentru cele 17 tramvaie destinate transportului public din Craiova pare astfel urmărită de ghinion, cred jurnaliștii de la gds.ro. Lansată în ianuarie 2019, procedura a cam bătut pasul pe loc, din diverse motive. Licitaţia derulată de minister cu fonduri europene a fost anulată din lipsă de oferte în iunie 2019 şi reluată în octombrie.

S-a spus atunci că firmele constructoare nu s-au înscris la licitaţie din cauza termenului scurt de livrare. Adică 15 luni pentru primul tramvai, respectiv 22 de luni de la data semnării contractului pentru restul de 16.

În octombrie, când a fost reluată licitaţia, s-a spus că nu vor mai exista probleme. Asta pentru că în caietul de sarcini s-a ţinut cont de toate doleanţele constructorilor. Nu a fost însă chiar aşa.

Pe parcurs a apărut o altă problemă, iar procedura a fost anulată din nou. Motivul? O greşeală în caietul de sarcini, unde ar fi apărut o condiţie pe care nu putea să o îndeplinească niciun producător.

Greşeala ar fi fost îndreptată, iar licitaţia s-a reluat chiar în ziua de Crăciun, cu termen 11 februarie. Termen care acum a fost prelungit cu două săptămâni.  (D.C.)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share