Site logo
14 iulie 2020
criză de specialiști la CFM

Actuala criză de specialiști la CFM, din cauza salariilor mici, este printre preocupările directorului general al întreprinderii de stat, Adrian Onceanu, care a preluat această funcție în decembrie 2019.

criză de specialiști la CFM
FOTO Curentul.md

”Prima și cea mai mare problemă care persista la CFM erau restanțele la salariu, care constituiau circa 60 milioane de lei (aproape 15 milioane de lei românești – n.red.). Vreau să menționez că în acest moment restanțe salariale nu sunt, întreprindem toate măsurile pentru neadmiterea restanțelor la salariu, acestea se achită lunar. De asemenea, salariile la multe categorii de salariați sunt foarte mici. Un alt aspect este lipsa specialiștilor tineri, care a dus la creșterea vârstei medii pe întreprindere, ceea ce poate duce în curând la lipsa cadrelor calificate”, a declarat Adrian Onceanu într-un interviu acordat ziarului Curentul de la Chișinău.

Criză de specialiști la CFM. Onceanu vrea modernizarea infrastructurii și majorarea salariilor

El a arătat că la începutul lunii decembrie 2019, când a preluat mandatul de director general al Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova, situația era foarte dificilă. De mai bine de 10 ani, a existat o tendință de scădere a volumului de mărfuri și pasageri, a explicat șeful CFM.

În ceea ce privește planurile pe termen mediu și lung, Onceanu a menționat că pe primul loc se va afla modernizarea infrastructurii: ”Desigur, implementarea cu succes a proiectului de reabilitare a secțiunii de cale ferată Bender – Basarabeasca – Etulia – Giurgiulești, care va dura 47 de luni, ținând cont de perioada de eliminare a defectelor. Implementarea EMIS și obținerea rezultatelor pozitive în urma funcționării sale”.

De asemenea, Adrian Onceanu își propune să crească și salariile, pentru a soluționa criza de specialiști la CFM. ”O atenție deosebită trebuie acordată majorării salariilor, fapt care ar duce la posibilitatea atragerii de specialiști tineri calificați”, a spus el.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share