Site logo
26 noiembrie 2022

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au dispus începere urmăririi penale pentru o puzderie de capete de acuzare în ceea ce privește concursul de mecanici de la metrou.

concursul de mecanici de la metrouAcestea sunt detaliate într-o Ordonanță a Parchetului, datată 24 noiembrie 2022 (joi), care circulă pe grupurile de Facebook ale salariaților Metrorex și pe care o prezentăm în facsimil.

Cercetările procurorilor nu au început de ieri, de zi, ci încă din primăvara acestui an, reiese din document. Astfel, prin ordonanţa numărul 4330/P/2022 din data de 18.05.2022, organele de cercetare penală din cadrul IGPR – Direcţia de Poliţie Transporturi au dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracțiunilor de fals intelectual și uz de fals.

Apoi, prin ordonanţa nr. 4809/P/2022 din 28.10.2022 s-a dispus extinderea urrnăririi penale în cauză cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influență în formă continuată şi infracțiuni de cumpărare de influență. Ulterior, Prin ordonanţa nr. 4809/P/2022 din 07.11.2022 s-a dispus extinderea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență şi cumpărare de influență.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


S-a dat mită la concursul de mecanici de la metrou, susțin procurorii

În fine, prin ordonanţa nr.4809/P/2022 din 21.11.2022 s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență şi cumpărare de influenţă. ”În fapt, din cerectările efectuate în cauză a rezultat că nurnitui Moț Florin şi alte persoane pretind şi primesc bani pentru a folosi influența față de persoane ce ar avea atribuţii legate de organizarea şi declararea ca promovat a concursului pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor de locomotivă şi REM în cadrul Depoului Exploatare TEM – Direcția Exploatare din Metrorex ce se desfăşoară în perioada noiembrie-decembrie 2022, în vederea promovării acestui concurs de către anumite persoane ce participă la concurs.

În concluzie, procurorii dispun ca Metrorex să le predea copii conforme cu originalul după subiectele de la concurs.

Percheziții la Depoul Pantelimon al Metrorex și la CENAFER

Club Feroviar a relatat vineri că procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au făcut percheziții la Metrorex, în urma unor suspiciuni de fraudă la concursul pentru ocuparea unor posturi de mecanici de tren. Această acțiune a avut loc după ce miercuri au avut loc descinderi ale procurorilor, însoțiți de jandarmi, și la sediul CENAFER.

Procurorii au percheziționat, miercuri, 23 noiembrie, Depoul Pantelimon al Metrorex, în momentul în care acolo se desfășura un concurs pentru ocuparea a 40 de posturi de mecanic.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share