Slide


PARTENERI:

Elvețienii, cele mai multe călătorii pe calea ferată în Europa. Pe ce loc este România

By
călătorii pe calea ferată Rezultatele Stadler la șase lunicălătorii pe calea ferată Rezultatele Stadler la șase luni

Elvețienii fac cele mai multe călătorii pe calea ferată în Europa, reiese din datele Eurostat, prelucrate de site-ul elvețian Handelszeitung.ch.

călătorii pe calea ferată Rezultatele Stadler la șase luni

Anul trecut, elvețienii au folosit trenul, în medie, de 71 de ori, acoperind o distanță de aproximativ 2.400 kilometri. Cifrele sunt similare pentru anii 2016 și 2017. În anul 2016, cetățenii elvețieni au apelat în medie de 72 de ori la călătoriile cu trenul și au parcurs un total de 2.463 de kilometri pe calea ferată.

Pe locul doi după Elveția, la distanță, se situează Luxemburg, ai căror cetățeni folosesc trenul ca mijloc de transport de 38 de ori pe an. Clasamentul este completat de Danemarca, Austria și Germania, cu 35 de călătorii pe cap de locuitor pe an.

Românii, pe ultimele locuri la călătorii pe calea ferată

Pe ultimele locuri se situează Croația (5 călătorii cu trenul pe cap de locuitor pe an), România și Bulgaria (3 călătorii pe an) și Lituania și Grecia (2 călătorii pe an).

Datele statistice privind transportul pe calea ferată prezentate în HZ au avut la bază cifrele prezentate de Biroul european de statistică Eurostat, precum și informațiile furnizate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Analiza a vizat situația transportului feroviar în statele membre UE și EFTA.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share