Site logo
26 februarie 2020
epidemia de coronavirus licitație Metrorex programul Metrorex de sărbători meciul România-Suedia probleme pe Magistrala 2epidemia de coronavirus licitație Metrorex programul Metrorex de sărbători meciul România-Suedia probleme pe Magistrala 2

Metrorex a anunțat mai multe măsuri pe care le va lua de îndată pentru prevenirea și diminuarea riscurilor generate de epidemia de coronavirus.

epidemia de coronavirus licitație Metrorex programul Metrorex de sărbători meciul România-Suedia probleme pe Magistrala 2

Astfel, în trenurile de metrou se va derula un program suplimentar de dezinfecție a barelor de susținere și a butoanelor de deschidere a ușilor din interiorul acestora cu produse autorizate de Ministerul Sănătății.

Acest program este aplicat în cadrul tuturor tipurilor de salubrizare, precum și după executarea reviziilor. Mai mult, pentru informarea corectă a publicului călător, Metrorex va expune atât în stațiile de metrou, cât și în trenuri, afișe educative de prevenție a infecției cu Coronavirus. ”Din aceste afișe aflăm cum ne putem proteja pe noi înșine, dar și pe cei din jurul nostru de o eventuală îmbolnăvire”, se arată în comunicatul dat publicității de Metrorex.

Epidemia de coronavirus. Recomandările Ministerului Transporturilor

Luni, conducerea Ministerului Transporturilor, în frunte cu ministrul demis Lucian Bode, a recomandat CFR Călători și celorlalți operatori feroviari să distribuie măști de protecție în trenuri.

Una dintre măsurile care vor fi implementate în regim de urgență este ”posibilitatea/recomandarea  către toți operatorii aerieni, feroviari, rutieri sau navali, care desfășoară activități pe teritoriul României, să poată să pună la dispoziția tuturor pasagerilor măști de protecție”, potrivit unul comunicat dat publicității luni de minister.

O altă măsură care va fi luată de urgență este ”diseminarea de informații privind măsurile de igienă și prevenție în incinta aeroporturilor, gărilor, trenurilor, stațiilor de metrou, a porturilor sau a oficiilor poștale, elaborate de către autoritățile competente”.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share