Site logo
23 februarie 2021

Comisia Europeană a propus marţi instituirea a 10 noi parteneriate europene între Uniunea Europeană, statele membre şi/sau sectorul de profil, pentru a accelera tranziţia către o Europă verde, neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei şi digitală, şi a transforma industria europeană într-o industrie mai rezilientă şi mai competitivă.

TGV Londra

Potrivit unui comunicat al Executivului comunitar, preluat de Agerpres, UE va asigura finanţare de aproape 10 miliarde de euro, partenerii contribuind la rândul lor cu investiţii de o valoare cel puţin echivalentă finanţării UE. Se estimează că prin corelarea contribuţiilor se vor mobiliza investiţii suplimentare care să sprijine tranziţia şi că se vor crea efecte pozitive pe termen lung în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă, mediul şi societatea.

“Parteneriatele UE vor avea un rol fundamental în stimularea dublei tranziţii verzi şi digitale pentru sectorul mobilităţii şi al transporturilor. Pentru ca ambiţiile noastre să devină realitate, trebuie să dezvoltăm tehnologii disruptive care să introducă pe piaţă nave şi aeronave cu emisii zero, trebuie să dezvoltăm şi să implementăm mobilitatea cooperativă, conectată şi automatizată şi trebuie să facilităm o gestionare a traficului mai eficientă şi mai modernă”, a declarat comisarul pentru Transporturi, Adina Vălean.



Parteneriatele europene instituţionalizate propuse au scopul de a îmbunătăţi gradul de pregătire şi răspunsul UE la bolile infecţioase, de a dezvolta aeronave eficiente cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru aviaţia curată, de a sprijini utilizarea materiilor prime biologice regenerabile în producţia de energie, de a asigura poziţia de lider a Europei în domeniul tehnologiilor şi infrastructurilor digitale şi de a asigura o mai mare competitivitate a transportului feroviar.

Unul dintre parteneriate privește sistemul feroviar al Europei. Parteneriatul va accelera dezvoltarea şi implementarea tehnologiilor inovatoare, în special a celor digitale şi automatizate, pentru a obţine transformarea radicală a sistemului feroviar şi pentru a îndeplini obiectivele Pactului verde european. Prin contribuţia la îmbunătăţirea competitivităţii, parteneriatul va sprijini poziţia de lider tehnologic a Europei în sectorul feroviar. (D.C.)

Conferinţa de Infrastructură 2021

Anul European al căilor ferate valorifică potențialul transportului feroviar

Organizată de data aceasta în format online, Conferința de Infrastructură 2021 va continua tradiția evenimentelor trecute, de a aduna la același prezidiu atât administratori de infrastructură feroviară, cât și companii care execută construcția sau modernizarea infrastructurii feroviare.

Aceștia vor analiza și prezenta proiectele finalizate până acum, pe cele în derulare, dar și pe cele ce urmează să fie licitate sau pentru care se vor semna noi contracte de finanțare.

ÎNREGISTRARE

 

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share