Site logo
Falimentul UTON Onești. Tribunalul Bacău scoate la mezat o cale ferată industrială
12 ianuarie 2021
falimentul UTON Onești

Tribunalul Bacău scoate la licitație un teren care include și o cale ferată industrială, în cadrul procedurii privind falimentul UTON Onești.

falimentul UTON Onești
FOTO Desteptarea.ro

”SC UTON SA – în faliment, dosar 257/110/2013 – Tribunalul Bacău, prin lichidator judiciar, organizează licitație publică cu strigare pentru vânzare imobil că întreg ”teren intravilan în suprafața de 9.772 mp situat în localitatea Onești, județul Bacău, înscris în CF nr 67513 cu nr cadastral 358/1 a localității Onești și cale ferată uzinală exterioară cu lungimea de 1.782,80 mp, proprietatea UTON SA, la prețul de pornire a licitației de 223.802 euro, exclusiv TVA”, se arată în anunțul postat pe site-ul Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR).

Garanția de participare este 10% din prețul de pornire a licitației. Condițiile de participare, precum și detaliile privind activul scos la licitație se regăsesc în caietul de sarcini ce poate fi procurat până în preziua licitației pentru suma de 3.000 de lei, exclusiv TVA.

Ședințele de licitație publică se vor organiza săptămânal în fiecare zi de marți, ora 15,00, începând cu data de 19.01.2021 și până în data de 02.02.2021, la sediul ales al lichidatorului judiciar. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0729811277.

Falimentul UTON, pronunțat în 2014

Sentința dată de Tribunalul Bacău pentru deschiderea procedurii de faliment în cazul societății UTON Onești a fost publicată în octombrie 2014 Buletinul Procedurilor de Insolvență, după cum anunța la vremea respectivă publicația locală Deșteptarea.

Tribunalul a dispus intrarea în faliment în procedura simplificată, precum și dizolvarea societății UTON. În luna mai 2013, s-a anunțat intrarea în insolvență a firmei controlate indirect de omul de afaceri Marian Iancu. Tribunalul Bacău a admis cererea unui creditor al societății din Onești, dar insolvența fusese cerută de încă un creditor și chiar de acționarii de la UTON.

Astfel, în dosarul pe care a fost data hotărârea tribunalului au apărut firmele Urbis Armături Sanitare, Biodinamic și Felbermayr România, dar și BKP Trust Invest, Municipiul Onești, Direcția Generală a Finanțelor Publice (actuala Administrație Județeană a Finanțelor Publice Bacău) și Sideralcom.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share