Site logo
11 februarie 2020
Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai DudescuStrăpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu

Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a vizitat luni Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, care va face parte din viitoarea linie de tramvai Berceni-Pipera.

Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu
Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu
Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu

Vizita a avut loc la șantierul unde se lucrează la supraînălțarea liniilor electrice aeriene de înaltă tensiune aflate deasupra podului peste râul Dâmbovița.

Lucrările pentru mutarea liniilor electrice aparținând Transelectrica SA și E-Distribuție Muntenia SA au o valoare totală de peste 4,8 milioane de lei fără TVA, urmând să fie finalizate până la data de 31 martie 2020.

„Guvernul României acordă o mare atenție finalizării la timp a acestui proiect important pentru bucureșteni și avem încredere în profesionalismul echipelor care lucrează pentru realizarea acestuia în condiții de siguranță”, a declarat Antonel Tănase.

Gradul de complexitate a lucrărilor este unul ridicat, întrucât Stația Electrică 400/220/110 kV București Sud, din imediata vecinătate a obiectivului rutier, are un rol important în alimentarea cu energie electrică a Capitalei, precizează Transelectrica, într-un comunicat de presă dat publicității luni după amiază. “Prioritatea noastră este siguranța în funcționare a Sistemului Electroenergetic Național și continuitatea în alimentare cu energie electrică a tuturor consumatorilor din zona Capitalei. Transelectrica tratează cu maximă seriozitate și responsabilitate aceste lucrări și depunem toate eforturile pentru finalizarea lor în timpul cel mai scurt posibil, în condițiile în care am fost nevoiți în toamna anului trecut să modificăm amplasamentul unui stâlp ca urmare a identificării în timpul lucrărilor a unei rețele de utilități, care nu era prevăzută în planuri, ceea ce a atras întârzieri față de termenul inițial, care era decembrie 2019”, a declarat Cătălin Nițu, președintele Directoratului Transelectrica. El a precizat că în această perioadă sunt programate mai multe întâlniri ale tuturor entităților implicate pentru coordonarea acțiunilor executantului și ale operatorilor de rețea, astfel încât lucrările să poată fi realizate în condiții de siguranță și de continuitate în alimentarea cu energie electrică.

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost încheiat în luna iunie 2019.

Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu e gata, dar nu poate fi utilizată

Când au început lucrările, în 2010, pe vremea fostului primar general Sorin Oprescu, Primăria Capitalei nu a realizat că trebuie mutate firele de înaltă tensiune din zonă. Altfel, podul de 400 de metri peste Dâmbovița este finalizat, însă dacă treci cu mașina pe el riști să se formeze un arc electric.

În noiembrie 2016, reprezentanții Primăriei Capitalei, condusă de Gabriela Firea, spuneau că podul este aproape gata și lucrările se vor finaliza în șase luni. Lucru care nu s-a întâmplat nici acum. În luna februarie 2019, oficialii Transelectrica promiteau că vor începe o procedură de achiziție publică pentru proiectarea și executarea lucrărilor de supraînălțare a firelor de înaltă tensiune.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share