Site logo
15 ianuarie 2020
Statutul personalului feroviarStatutul personalului feroviar

Lucian Bode susține Statutul personalului feroviar. Acesta este mesajul pe care ministrul Transporturilor l-a avut marți, la prima întâlnire cu sindicatele și cu conducerile societăților din domeniul feroviar.

Statutul personalului feroviar

Statutul personalului feroviar

Statutul personalului feroviar

În cadrul dialogului inițiat de către ministru cu partenerii sociali, marți, 14 ianuarie 2020, la sediul MT a avut loc întâlnirea de lucru cu reprezentanții federatiilor sindicale din domeniul feroviar. La ședință au participat alături de partenerii sociali reprezentanții managementului CFR Infrastructură, CFR Călători, CFR Marfă, Autoritatea pentru Reformă Feroviară și ai direcției de specialitate.

Discuțiile s-au concentrat pe prezentarea situației economice înregistrate de unitățile feroviare din subordinea ministerului, aspectele ce țin de bugetele de venituri și cheltuieli ce vor fi aprobate, situația investițiilor în infrastructura feroviară și achiziția de material rulant nou. Lucian Bode a subliniat necesitatea consultării reprezentanților salariaților în cadrul procesului decizional și consolidarea dialogului dintre administrație și sindicate în vederea identificării soluțiilor optime la problemele care există în sistemul feroviar.

”Vă știu problemele cu care vă confruntați, încă înainte de a ajunge ministru aici. Știu că este nevoie de bani pentru investiții, știu că este nevoie de bani pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă, știu că angajații pe care îi reprezentați nu sunt apreciați la adevărata lor valoare din punct de vedere salarial. Vă spun cu certitudine că sunt partenerul vostru, în măsura cadrului legal ce îmi este conferit, și vreau să veniți și voi cu soluții, la problemele cu care vă confruntați. Bune, rele, le analizăm și găsim variantele optime pentru problemele ridicate”, a spus ministrul.

El a continuat, arătând că are cunoștință despre instabilitatea la nivelul managementului din companii. ”Ce pot să vă asigur este că de acum încolo alegerea managerilor se va face pe criterii de competență și pe adevăratele principii ale guvernanței corporatiste. Este bine să știm exact ce criterii și indicatori de performanță își fixează, astfel încât să putem să îi și întrebăm apoi, conform legii, ce au făcut sau nu. Fiecare manager de companie trebuie să știe că de acum încolo nu mai cere bani de la buget, doar pentru a da bine la cifre și a se lăuda, în fața tuturor, inclusiv a voastră a sindicatelor, că au bani. Nu!!! Trebuie să-i și cheltuie în interesul companiei și să aibă execuție bugetară integrală pe ei”, a mai spus Lucian Bode.

El a dat asigurări că sunt bani pentru proiecte, sunt bani pentru dezvoltare doar că este necesar să fie și cheltuiți.

Ministrul vrea să le redea ceferiștilor respectul care li se cuvine prin Statutul personalului feroviar

Ministrul Transporturilor a făcut apoi referire la o problemă spinoasă. ”În ceea ce privește Statutul personalului feroviar vreau să vă redăm respectul ce vi se cuvine și, așa cum v-am susținut ca președinte al Comisiei Transporturi, tot așa o să vă sprijin și din calitatea de ministru.

Știu că prestați un serviciu public în folosul cetățenilor și de aceea vă rog să îi respectați și să vă faceți datoria așa cum știți voi mai bine, indiferent de problemele existente în sistemul feroviar”, a spus ministrul Lucian Bode

Demnitarul a precizat că în următoarea perioadă vor fi organizate noi întâlniri în cadrul cărora vor fi analizate aspectele specifice fiecărei unități feroviare de sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share