Site logo
10 februarie 2020
Firea îi dă replica lui Ludovic Orban transport public gratuit licitația pentru tramvaie tramvaie turcești la BucureștiFirea îi dă replica lui Ludovic Orban transport public gratuit licitația pentru tramvaie tramvaie turcești la București

Primarul general Gabriela Firea îi dă replica lui Ludovic Orban, premierul demis și desemnat, pe tema gardurilor care separă liniile de tramvai.

Firea îi dă replica lui Ludovic Orban transport public gratuit licitația pentru tramvaie tramvaie turcești la București

Edilul a susținut duminică după amiază necesitatea acestor garduri separatoare, după ce, cu o zi înainte, premierul spusese că trebuie desființate.

”Dacă te cheamă Ludovic Orban şi ai o reputaţie la nivel naţional într-un domeniu şi tu insişti să te dai specialist în garduri şi şanţuri, eu zic că ne merităm soarta, dar soarta ne-o luăm în propriile mâini şi de aceea Parlamentul a demis acest Guvern de incompetenţi condus de cel mai incompetent dintre incompetenţi (…) În toate marile capitale europene sunt garduri separatoare pentru liniile de tramvai. Poate nu e estetic, poate nu sunt atât de frumoase ca o clădire interbelică, dar sunt utile. Cetățenii care circulă cu tramvaiul sunt mulțumiți, pentru că cei cu mașinile personale stau în trafic, în timp ce ei ajung la timp la destinație. Durata călătoriei s-a înjumătățit”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea îi dă replica lui Ludovic Orban. Premierul ceruse desființarea gardurilor

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că gardurile care separă liniile de tramvai, realizate în ultima perioadă în Bucureşti, trebuie eliminate.

„În Bucureşti s-au dat vouchere pentru biciclete, fără să se facă piste pentru biciclete. În Bucureşti mobilitatea urbană, transportul alternativ bat pasul pe loc, deşi există strategii, au existat resurse pentru aceste programe şi proiecte care sunt fundamentale. Ca să ieşi cu bicicleta în Bucureşti, trebuie să recunoaştem, e o adevărată aventură. Ca să îţi permiţi să te deplasezi cu alte mijloace de transport este o adevărată aventură. Promisiunea benzilor dedicate pentru transportul public şi pentru transportul alternativ a rămas pe hârtie. În loc să apară aceste benzi dedicate pe marile bulevarde, au apărut gardurile care delimitează zona de circulaţie pentru mijloace auto de tramvaie, care nu au făcut altceva decât să încurce şi mai rău circulaţia în Bucureşti. Vă spun de acum: trebuie să dăm jos aceste garduri, care au fost o bătaie de joc la adresa oricărui plan de circulaţie şi de trafic pentru Bucureşti”, a spus el, în cadrul conferinţei de alegeri a PNL Bucureşti.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share