Site logo
3 decembrie 2019
licitația pentru tramvaie metroul la Primărie Gabriela Firea comisar european Gabriela Firea atacălicitația pentru tramvaie metroul la Primărie Gabriela Firea comisar european Gabriela Firea atacă

Primarul general Gabriela Firea susține că licitația pentru tramvaie a fost corectă și nu există nicio neregularitate în privinţa omologării tramvaielor produse de Durmazlar Makine, aceasta fiind făcută de către un organism notificat conform directivelor europene.

licitația pentru tramvaie

“Cu privire la acuzaţiile concrete aduse, afirmăm cu tărie că nu există nicio neregularitate în privinţa omologării, aceasta fiind făcută de către un organism notificat conform directivelor europene. Acest aspect poate fi verificat în lista publicată pe site-ul Comisiei Europene, Rina Services Spa fiind un organism notificat conform directivelor europene, echivalentul Autorităţii Feroviare Române. În legătură cu pretinsele neregularităţi invocate privind buletinele de încercare, avizul final ANAP a fost unul favorabil, în conformitate cu jurisprudenţa europeană, legislaţia achiziţiilor şi cu Directiva 24/2014 (articolul 44)”, a scris edilul general pe Facebook.

Achiziția de la licitația pentru tramvaie, finanțată cu fonduri europene

Firea a mai arătat că respinge acuzaţiile în legătură cu licitaţia privind cele 100 de tramvaie. Primarul a mai precizat că achiziţia celor 100 de tramvaie face parte dintr-un proiect finanţat cu fonduri europene nerambursabile, motiv pentru care toată documentaţia “a fost şi va fi verificată, în toate etapele sale relevante, de organe competente” de la nivel naţional (Organismul Intermediar, Autoritatea de Management, Autoritatea de Audit din cadrul Curţii de Conturi) şi european (Curtea de Conturi Europeană).

“Subliniem faptul că această procedură a fost extrem de transparentă şi supusă tuturor rigorilor legale impuse de legislaţia în domeniu, atât în faza de elaborare a documentaţiei, cât şi în faza de derulare a procedurii”, a menţionat Firea. Ea a reamintit că Primăria Municipiului Bucureşti a publicat în SICAP, pe data de 11 decembrie 2018, anunţul pentru achiziţia celor 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de aproximativ 183 milioane de euro, fonduri europene prin POR, iar procedura a fost competitivă şi deschisă tuturor operatorilor economici, atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Totodată, edilul a menţionat că procedura de achiziţie publică a tramvaielor “nu este considerată finalizată, conform legislaţiei achiziţiilor publice, decât la semnarea contractului şi constituirea garanţiei de bună execuţie”.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share