Site logo
10 decembrie 2019
Firea vrea să facă Mersul Trenurilor rezultatul licitației pentru tramvaie licitația pentru tramvaie metroul la Primărie Gabriela Firea comisar european Gabriela Firea atacăFirea vrea să facă Mersul Trenurilor rezultatul licitației pentru tramvaie licitația pentru tramvaie metroul la Primărie Gabriela Firea comisar european Gabriela Firea atacă

Primarul general Gabriela Firea vrea să facă Mersul Trenurilor. Cel puțin pe Magistrala feroviară 800 București-Constanța. Edilul nu mai vrea ca barierele de la Petricani și Andronache să se lase dimineața și seara, când vin, respectiv pleacă oamenii de la muncă.

Adrian Bărbulescu

Firea vrea să facă Mersul Trenurilor rezultatul licitației pentru tramvaie licitația pentru tramvaie metroul la Primărie Gabriela Firea comisar european Gabriela Firea atacă

”Am o rugăminte către Ministerul Transporturilor, mai exact către CFR, deoarece ajunsesem la o înțelegere amiabilă cu anteriorul Guvern astfel încât în mijlocul uneri capitale europene, mai bine spus în Sectorul 2 al Capitalei, să nu se mai lase bariera la nivel cu trecerea cu calea ferată în orele de vârf, adică dimineața între 7 și 9,30, poate chiar 6,30-9,30 dimineața și de asemenea la finalul programului, când se iese de la birou, de la muncă, între 17 și 19,30. Mă refer în special la cele două bariere de la Andronache și Petricani”, a spus primarul general în deschiderea ședinței Consiliului General al Municipiului București.

Ea a continuat, arătând că Poliția Locală a Municipiului București și cea a Sectorului 2 au făcut monitorizări în trafic și au ajuns la concluzia că acele bariere stau lăsate și câte o jumătate de oră în zone cu circulație intensă. ”Vă dați seama – acel blocaj în zona de nord a Capitalei se reflectă de fapt în jumătate de București și noi putem să vedem pe monitoarele Poliției în ce fel agravează traficul blocajele create de acele bariere lăsatecâte 30, câte 40 de minute în zonele Andronache-Petricani”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea vrea să facă Mersul Trenurilor. Spune că a găsit înțelegere la Guvernul Dăncilă

Potrivit primarului general al Capitalei, pe vremea Guvernului condus de Viorica Dăncilă s-a putut adapta Mersul Trenurilor la nevoile corporatiștilor din Pipera.

”Așa cum spuneam, Mersul Trenurilor s-a putut adapta acum câteva luni. S-a revenit la programul anterior și din nou sunt foarte multe blocaje în trafic în acea zonă. Am transmis o rugăminte, o solicitare către Ministerul Transporturilor, către CFR. Sperăm într-o soluționare pentru a degreva zona de nord”, a mai declarat Gabriela Firea la sediul Primăriei Capitalei.

Între timp, tot ea a anunțat că Primăria Municipiului București vrea să construiască un pasaj suprateran peste liniile de cale ferată, la Petricani, însă proiectul este abia la stadiul de studiu de fezabilitate. ”Suntem în demersuri pentru a prelua terenul de la Consiliul Județean Ilfov”, a precizat primarul general.

Barierele Petricani și Andronache o deranjează de doi ani pe Gabriela Firea

Nu este pentru prima oară când primarul general Gabriela Firea se arată deranjată de Mersul Trenurilor, mai exact cel de pe Magistrala 800, și de barierele din Petricani și din Andronache.

O nemulțumire în acest sens a fost exprimată și în cursul unei întrevederi pe care edilul a avut-o în iulie 2017 cu premierul de la acea vreme, Mihai Tudose. ”Ne-am dori (…) ca la nivelul Ministerului Transporturilor, CFR Marfă, CFR Călători să se ia câteva măsuri pentru îmbunătăţirea programului şi a calendarului mersului trenurilor, în special a celor marfare, astfel încât dimineaţa, când se intră masiv în Capitală, şi seara, când se pleacă din Capitală către judeţul Ilfov, să nu se mai întâmple aşa cum e acum situaţia – ca la bariera de la Petricani şi la bariera de la Andronache să se stea chiar şi o oră în aşteptare, deoarece trec de multe ori şi câte trei marfare. Am găsit deschidere totală la domnul prim-ministru şi i se pare o măsură de bun simţ administrativ până la urmă. Nicio capitală europeană nu este tranzitată în timpul zilei, mai ales la orele de vârf, dimineaţa şi seara, de marfare”, a declarat Firea, la finalul întâlnirii cu Tudose.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Coș

Share