Site logo
4 ianuarie 2020
Asociația Mocănița TransilvanieiAsociația Mocănița Transilvaniei

Asociația Mocănița Transilvaniei, care derulează un proiect de voluntariat început, continuat și dezvoltat din pasiune, a făcut retrospectiva anului 2019. Printre cei cărora voluntarii le aduc mulțumiri pentru că i-au sprijinit în demersurile lor se numără și Club Feroviar.

Asociația Mocănița Transilvaniei

Asociația Mocănița TransilvanieiAsociația Mocănița Transilvaniei

Asociația Mocănița Transilvaniei

Asociația Mocănița Transilvaniei
Asociația Mocănița Transilvaniei

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, asociația și-a făcut, punctual, bilanțul activității sale în anul care tocmai s-a încheiat.

  1. Construcția depoului drezinei.

După o campanie de strângere de fonduri în care peste 70 de persoane au donat în acest scop, zeci de voluntari au construit un spațiu necesar pentru desfașurarea activității.

  1. Povestea vinului în Mocănița Transilvaniei.

Ediția a 2-a a evenimentului a reunit anul acesta cele șapte crame din Podgoria Lechința partenere în acest proiect, într-o zi tomnatică de poveste cu vin de calitate, produse locale, muzică bună, activități feroviare și peste 300 de participanți.

  1. Activități de întreținere și reabilitare.

A fost curățat în mod repetat traseul caii ferate de arbori căziți pe linie, pasaje înfundate și vegetație crescută în gabaritul liniei. În plus, s-a erbicidat de două ori și s-au făcut trei ieșiri pentru defrișarea arbuștilor. Fetele s-au ocupat de întreținerea exterioară a locomotivei iar băieții au reparat ecartamentul caii ferate pe o lungime de 25 m, unde era îngustat.

  1. Construcția utilajului de cosit “Spaima Ambroziei”.

Prin achiziționarea unei motocositoare austriece și adaptarea ei la calea ferată îngustă s-a ușurat munca de întreținere.

  1. Activitățile de promovare a traseului mocăniței.

Împreună cu Tăsuleasa Social, Press One și Scena 9, voluntarii au parcurs drumul mocăniței de câteva ori având ca rezultat materiale video de promovare.

  1. Schimb de experiență cu Asociația Prietenii Mocăniței în vedea construcției unui utilaj comun pentru erbicidat.
  2. Întâlnirea anuală a mocănițarilor ediția a 3-a de la Sibiu, unde au participat iubitorii căilor ferate înguste din România pentru a stabili o direcție comună de acțiune.
  3. Un pas important pentru întocmirea documentației cadastrale a fost aducerea de la Budapesta a planurilor inițiale de construcție a liniei, gărilor și elementelor de artă, multumită lui Șandor Virag.
  4. Voluntarii au asistat la lichidarea depoului de locomotive din Târgu Mureș, când locomotiva 764.053 de la Teaca a fost la un pas de a fi dusă și expusă în fața gării din oraș. Prin sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și colaborarea Regionalei CFR Brașov s-a reușit păstrarea acesteia la Teaca.
  5. Participarea în proiectul național Create Athon prin care asociația a beneficiat de servicii de creație, marketing și strategie digitală.

Asociația Mocănița Transilvaniei prezintă anul 2019 în cifre

”Așadar, multă energie, muncă și pasiune reunite pentru dezvoltarea proiectului mocăniței, iar de final de an putem spune că a meritat din plin!

Anul 2019 în cifre:

+ peste 50 de voluntari,

+ 2.500 de ore de voluntariat,

+ 15 parteneri,

+ 500 de participanți la activitățile asociației,

+ 30 de apariții media,

+ 75 de donații însumând 14.000 lei,

+ sponsorizări în valoare de 10.000 lei.

Mulțumim tuturor voluntarilor care s-au implicat în activitățile din 2019 și celor care ne-au sprijinit prin donatii, sponsorizari si prin completarea formularului 2%!

Multumim Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Turism în Bistrița-Năsăud, SC Silvania Internațional, SC Rombat SA, SC Acoprom SRL, SC Craftzone SRL, SC Murgiso Media SRL, SC Fast Design2Print SRL, Asociația Transilvania Heritage, SC Rosal SA, SC Lecpetrovam SRL, EmaGrafix.ro, Primăria Comunei Teaca, GAL Ținutul Haiducilor, Crama Valea Ascunsă, Crama Zaig, Lechburg, Vie-Vin Lechința, Crama Jelna, Crama Harșian, Liliac Winery, Centrul de Resurse în Comunicare, Asociația Tășuleasa Social, Press One, Scena 9, TVR Cluj, Timponline.ro, Bistrițeanul.ro, Observatorbn.ro, Notabn.ro, Propolitica.ro, Radio Cluj, Radio România Actualități, Europa FM, Stiridebistrita.ro, Lantulalimentar.ro, Bistritabusiness.ro, Ziare.com, Adevarul.ro, Clubferoviar.ro și tuturor celor care ne-au susținut în 2019.

Un an nou cu împliniri și bucurii, tuturor!”, se arată în finalul postării de pe Facebook.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share