Site logo
5 ianuarie 2020

Reabilitarea Podului Grant se va finaliza la primăvară, a promis sâmbătă primarul general Gabriela Firea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.


Reabilitarea Podului Grant

Reabilitarea Podului Grant

Dacă termenul se va respecta, înseamnă că din primăvară și circulația tramvaiului 41, care acum se desfășoară pe un singur fir, alternativ sau ”la paletă”, va reveni la normal.

”S-a lucrat intens în toată această perioadă. Primăria Capitalei a expertizat și a întocmit documentațiile tehnice pentru toate podurile și pasajele pe care le deține ori le administrează. Majoritatea sunt construite în urmă cu 30, 40 de ani și nu au fost niciodată consolidate sau reabilitate, ci doar cosmetizate. Având în vedere pericolul reieșit din toate expertizele, am început lucrările la două dintre cele mai importante dar și afectate pasaje: Străulești – deja finalizat într-un an – și Podul Grant, care are termen de finalizare peste câteva luni. Aici se lucrează în două etape: Crângași către Turda și Turda către Crângași”, a scris edilul șef al Bucureștiului pe rețeaua de socializare.

Reabilitarea Podului Grant. Ce s-a făcut până în prezent

În cadrul primei etape a reabilitării Podului Grant s-au făcut lucrări de reparații ale elementelor din beton, frezarea straturilor de asfalt, s-a pus hidroizolație, s-a demontat calea veche de rulare a tramvaiului, au fost achiziționate și montate traverse noi, s-a montat calea de rulare a tramvaiului, s-au așternut mixturile asfaltice, s-au achiziționat noi rosturi de dilatație și parapeți și, de asemenea, s-au consolidat pilonii aferenți pasajului.

Contractul de proiectare și execuție este semnat între Administrația Străzilor și Compania municipală străzi poduri și pasaje.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share