Site logo
4 decembrie 2019
Adina Vălean a preluat mandatulAdina Vălean a preluat mandatul

Noul comisar european pentru Transporturi Adina Vălean a preluat mandatul de la Violeta Bulc, cea care a ocupat această funcție din 2014 și până acum.

Adina Vălean a preluat mandatul
Adina Vălean a preluat mandatul
Adina Vălean a preluat mandatul

”Astăzi, predarea a fost făcută în mod oficial. Cu respect și angajament pentru continuarea acestui proiect profund – Uniunea Europeană”, a scris Violeta Bulc pe contul său de Twitter, postare la care a adăugat și fotografii.

Noul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a adus un elogiu emoţionant predecesorului ei Jean-Claude Juncker la ceremonia de transfer a atribuţiilor desfăşurată marţi la Bruxelles. ”Nimeni n-a avut grijă de Europa la fel de mult ca tine (…) Jean-Claude Juncker şi Europa vor merge mereu împreună”, a spus Ursula von der Leyen în timpul acestei ceremonii în cadrul căreia a fost dezvelit şi un portret al lui Juncker, alături de cele ale celorlalţi foşti şefi ai Executivului comunitar. ”Europa este într-o formă mult mai bună faţă de când tu ai venit la Berlaymont”, sediul principal al Comisiei Europene, a continuat noua şefă a Executivului comunitar.

”A pleca, înseamnă să mori puţin”, a răspuns Juncker, emoţionat. ”Sunt convins că vei menţine statele membre unite. Dacă ai nevoie de sfatul meu, îl vei avea. Dacă nu vei avea nevoie, tot îl vei primi”, a continuat el.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share