Site logo
7 februarie 2020
Ludovic Orban a vizitat SoftronicLudovic Orban a vizitat Softronic

Premierul demis Ludovic Orban a vizitat Softronic Craiova vineri dimineață, împreună cu mai mulți membri ai Guvernului.

Ludovic Orban a vizitat Softronic

Ludovic Orban a vizitat Softronic

Grupul Softronic este în momentul de față un jucător de marcă pe piața materialului rulant din România, cu o cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro.

Vizita a avut loc vineri, începând cu ora 9,00 dimineața. Înființată în Craiova în 1999, având că principală activitate modernizarea de locomotive, compania Softronic continuă tradiția de peste 50 de ani a orașului în construcția de locomotive electrice. Un proiect important finalizat de Softronic este locomotiva electrică bi-sistem Transmontana, perfect adaptată pentru trasportul pe sisteme feroviare din țări ca România, Bulgaria, Ungaria sau Turcia.

Opt ani mai târziu, România intra în Uniunea Europeană, iar Softronic a accesat credite bancare şi a început construcţia fabricii. Grupul Softronic nu s-a limitat la a vinde, ci a început şi să închirieze locomotive. Unul dintre primii clienți a fost DB Schenker, subsidiară a gigantului german Deutsche Bahn.

În iunie 2017, Softronic a semnat un contract cu operatorul feroviar Green Cargo pentru livrarea a opt locomotive Transmontana.

Ludovic Orban a vizitat Softronic, producătorul ramelor Hyperion

Cel mai cunoscut produs, pentru oamenii de rând, al firmei craiovene este rama electrică Hyperion, nu de puține ori denumit de presă ”trenul SF”, pentru că nu seamănă cu nimic ce au văzut până acum circulând pe căile ferate române. Proiectul a fost finalizat în 2013, când a fost produsă rama electrică cu podea joasă, bi-sistem, capabilă să opereze atât la 25 kv AC 50 Hz cât și la 3 kv DC.

Potrivit ultimelor date disponibile la Ministerul Finanțelor, Softronic a avut în 2018 o cifră de afaceri de 100,46 milioane de lei (aproximativ 21 milioane de euro), un profit de 4,33 milioane de lei și 201 salariați.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share