Slide


PARTENERI:

Gică Popescu despre linia de Otopeni: se va circula din septembrie cu trenul la aeroport

By
Gică Popescu despre linia de Otopeni Gică Popescu despre calea ferată de Otopeni Gică Popescu despre linia ferată de Otopeni

Se va circula din septembrie cu trenul la Aeroportul Henri Coandă, spune fostul internațional Gică Popescu despre linia de Otopeni. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a dat ca termen finele lunii august. Rămâne de văzut cum se va rezolva problema din Justiție.

Gică Popescu despre linia de Otopeni Gică Popescu despre calea ferată de Otopeni Gică Popescu despre linia ferată de Otopeni

Fostul internaţional Gică Popescu, consilier onorific al premierului României, a vizitat, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şantierul acestui proiect.

“Azi noapte (noaptea de marți spre miercuri – n.red.) s-a montat ultimul puzzle, tronsonul care traversează DN 1”, spune Gică Popescu, care adaugă că românii vor putea merge cu trenul între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” începând din luna septembrie.

Gică Popescu despre linia de Otopeni: ”un proiect de suflet”

”Am fost astăzi, împreuna cu domnul Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, pe șantierul trenului care va lega Aeroportul Otopeni de Gara de Nord. Un proiect de suflet, în care m-am implicat și la care tin mult. Azi noapte s-a montat ultimul puzzle, tronsonul care traversează DN 1. Constructorul a promis că în septembrie vom putea ajunge cu trenul de la Otopeni la Gara de Nord. Ne vom mândri!”, este mesajul postat de Gică Popescu pe pagina sa de Facebook.

Lucian Bode este optimist și spune că proiectul va fi gata la finele lunii august

“Montarea celor 4 grinzi la viaductul de cale ferată peste DN1, în faţa Aeroportului Otopeni. Acţiunea va continua în nopţile de 23, 29, 30 iulie, dar şi în 5, 6, 12 şi 13 august, de la ora zero până la 4 dimineaţa. Este vorba despre lucrările de construire a liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti”, a transmis şi secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioşteanu, tot prin intermediul unui mesaj pe Facebook.

Întrebat de Club Feroviar în legătură cu proiectul căii ferate de Otopeni, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, s-a arătat optimist: ”Din punctul nostru de vedere, nu mai avem niciun obstacol să terminăm acest obiectiv în termen – sfârșitul lunii august”.

Probleme în Justiție

Rămâne însă de văzut cum vor fi rezolvate problemele în Justiție. Club Feroviar a dezvăluit recent că legătura feroviară cu Aeroportul Otopeni va fi funcțională abia anul viitor, cu toate că pe șantier lucrurile ”se mișcă cu talent”.

La termenul din 22 iunie, Curtea de Apel București a amânat cauza în care mai multe firme și persoane fizice au dat în judecată Guvernul României, Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, cerând anularea Hotărârii de Guvern nr. 558/31.11.2019, prin care s-au stabilit suprafețele ce urmau a fi expropriate pentru construcția conexiunii feroviare.

Că s-a amânat nu ar fi o problemă, numai că următorul termen a fost dat abia pe 19 octombrie, după cum se poate constata pe portalul instanțelor de judecată. Din multitudinea de reclamanți, în proces a mai rămas o singură persoană fizică, Roxana Mărișoiu. Ceilalți nu mai sunt parte în proces – unii au pierdut în instanță, iar cu alții, cum ar fi magnatul Ion Țiriac sau proprietarul hotelului Vienna House, s-au înțeles cei de la CFR SA.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share