Site logo
29 noiembrie 2019
rectificare bugetară consilier la Ministerul Transporturilor secretar general la Ministerul Transporturilor Ludovic Orban revine la Ministerul Transporturilor secretar de stat pe domeniul feroviar Mircea Florin Bibanrectificare bugetară consilier la Ministerul Transporturilor secretar general la Ministerul Transporturilor Ludovic Orban revine la Ministerul Transporturilor secretar de stat pe domeniul feroviar Mircea Florin Biban

Guvernul a aprobat în ședința de joi proiectul de rectificare bugetară, prin care Ministerul Transporturilor pierde peste un miliard de lei.

rectificare bugetară consilier la Ministerul Transporturilor secretar general la Ministerul Transporturilor Ludovic Orban revine la Ministerul Transporturilor secretar de stat pe domeniul feroviar Mircea Florin Biban

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că în documentația de rectificare a fost înregistrat un deficit bugetar pentru acest an de 4,4%. În urmă cu două zile, Guvernul avea în calcul un deficit de 4,3%, însă au mai fost adăugate niște sume pentru plăți restante în educație și sănătate.

Cîțu a explicat că s-a ajuns la deficit de 4,4% pentru că s-au alocat plăţi suplimentare, care au apărut în ultimele două zile. La Ministerul Sănătății s-au adăugat 400 milioane de lei pentru concedii medicale şi 200 milioane de lei pentru medicamente, iar la Educaţie 460 milioane de lei pentru plata diferenţelor salariale.

Se iau bani de la Transporturi la această rectificare bugetară

Ministerul Transporturilor pierde 1.084,2 milioane de lei. Propunerea de diminuare a cheltuielilor bugetare a avut în vedere gradul de execuție a cheltuielilor, precum și necesarul estimat a se plăti până la finele anului.

S-au identificat economii în principal la proiectele cu finanțare din fonduri externe nerambursabile (-1.300 milioane de lei la propunerea ministerului), transferuri către instituții publice, pentru întreținerea infrastructurii feroviare și întreținerea și dezvoltarea infrastructurii rutiere (-200 milioane de lei), proiectele de investiții finanțate din fonduri rambursabile (-57,4 milioane de lei), cheltuieli de personal (-1,0 milioane de lei), dobânzi (-2,6 milioane de lei) și rambursări de credite (-5,0 milioane de lei). S-au alocat fonduri pentru decontarea facilităților și gratuităților de care beneficiază diferite categorii sociale (185,4 milioane de lei) și pentru finalizarea proiectelor ISPA;

Cîțu a mai afirmat joi seara că până la sfârşitul anului toate companiile care au raport favorabil pentru returnarea TVA îşi vor primi banii.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share