Slide


PARTENERI:

Inteligență artificială la Infrabel. Feroviarii belgieni, spionați dacă poartă măști

By
inteligență artificială la Infrabel

S-a apelat la inteligență artificială la Infrabel, pentru a verifica dacă angajații companiei companiei feroviare poartă măști de protecție.

inteligență artificială la Infrabel

inteligență artificială la Infrabel

Administratorul rețelei feroviare belgiene, Infrabel, testează camere smart cu senzori pentru a se asigura că angajaţii poartă măşti şi păstrează distanţarea socială, pentru a opri răspândirea noului coronavirus, informează site-ul 7sur7.be.

Începând de săptămâna viitoare, mai multe camere inteligente vor fi instalate în cinci centre strategice ale Infrabel, acolo unde se adună în mod obişnuit personalul tehnic. Dacă numărul oamenilor va fi prea mare, dacă nu vor purta măşti sau dacă aceştia se vor apropia prea mult unii de alţii, va fi dat un semnal sonor de avertizare.

”Trebuie să ne asigurăm că angajaţii noştri respectă recomandările pentru distanţarea socială. Acesta este motivul pentru care instalăm un număr de dispozitive bazate pe inteligenţă artificială”,  a declarat directorul pentru strategie al companiei, Benoit Gilson.

Soft de inteligență artificială la Infrabel, în lupta cu Covid-19

Folosind un soft de inteligenţă artificială disponibil online, Infrabel a anunţat că a dezvoltat o metodă de interpretare a imaginilor transmise de camere pentru protejarea de COVID-19. Compania va folosi un algoritm pentru a calcula dacă angajaţii se apropie prea mult unii de alţii şi dacă poartă mască.

Într-o demonstraţie făcută luni, angajaţii observaţi de camere arătau pe un ecran uriaş ca nişte beţişoare între care distanţa putea fi măsurată în metri. Pe un alt ecran, o cameră a detectat dacă un angajat care intra într-o cameră purta mască.

Compania, care are 11.000 de angajaţi, a anunţat că lucra deja la modalităţi prin care să folosească senzori pentru a proteja angajaţii tehnici feroviari prin plasarea de camere pe căşti, care să poată alerta personalul în cazul unui accident. Tehnologia a fost acum alocată pentru combaterea coronavirusului.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share