Site logo
6 ianuarie 2020
cale ferată nouă în Serbiacale ferată nouă în Serbia

Aproximativ 1.000 km de cale ferată nouă în Serbia vor fi gata în următorii cinci ani de zile, în urma unor investiții semnificative ale autorităților de la Belgrad.

cale ferată nouă în Serbia

Potrivit informaţiilor date publicității de „Infrastructura Căilor Ferate ale Serbiei”, sectorul cuprins între municipiul Novi Sad şi capitala Serbiei se află în plin şantier, în luna martie vor începe lucrările şi la sectorul spre Subotica, iar după elaborarea studiului de fezabilitate va fi cunoscut şi când se va începe cu reabilitarea căilor ferate de viteză.

Directorul ad interim al Întreprinderii „Infrastructura căilor ferate ale Serbiei”, Miroljub Jeftic a declarat pentru ”Novosti”, citat de Radioteleviziunea Voivodinei, că toate celelalte proiecte la construirea căii ferate de viteză, în afara sectorului dintre Belgrad şi Nis, vor fi încheiate până în 2023 şi că investiţiile prezente la căile ferate din ţară sunt de circa cinci miliarde de euro.

Se lucrează la mai multe sectoare de cale ferată nouă în Serbia

„În ultimii cinci ani, la cel mai important Coridor 10 prin Serbia la calea ferată spre Bar au fost modernizaţi 227 de kilometri. În curs sunt lucrările de modernizare la 134 de kilometri de cale ferată de viteză la Coridorul 10, iar în pregătire sunt încă 770 de kilometri de căi ferate magistrale”, a spus Jeftic.

Cel mai important proiect este construirea căii ferate de viteză, până la 200 de kilometri pe oră, între Belgrad şi Budapesta, spune Jeftic, precizând că primele sectoare ale acestei conexiuni feroviare trebuie să fie terminate până în anul 2021.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share