Slide


PARTENERI:

Ioan Pintea anunță că se va construi o linie ferată spre Aeroportul Timișoara

By
linie ferată spre Aeroportul Timișoara tren la Aeroportul Timișoara terminal intermodal la Aeroportul Timișoara

În perioada următoare se va construi o linie ferată spre Aeroportul Timișoara, a anunțat vineri directorul general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Ioan Pintea.

linie ferată spre Aeroportul Timișoara Ioan Pintea

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, se află vineri la Timişoara, unde a prezentat noi proiecte pentru judeţul Timiş.

Unul se referă la CFR Infrastructură, care doreşte să realizeze o legătură feroviară între Aeroportul Internaţional Timişoara şi oraş, mai precis între poarta aeriană şi reţeaua de cale ferată existentă. Nu există termene sau surse de finanţare stabilite, dar oficialul companiei de infrastructură feroviară spune că are deja schiţat un proiect. Modelul avut în vedere pentru o asemenea legătură este cel de la Aeroportul Henri Coandă Otopeni.

Un milion de lei pentru studiul referitor la o linie ferată spre Aeroportul Timișoara

„Cea mai nouă surpriză este realizarea unui racord al aeroportului cu calea ferată existentă. Există deja o variantă de proiect, dar urmează realizarea studiului de fezbilitate, iar, cel mai probabil, acesta va oferi două trei variante de proiect”, a spus Ioan Pintea, citat de site-ul local De Banat.

El nu a avansat niciun termen clar pentru începerea lucrărilor. Totuşi, există, din fondurile proprii ale companiei CFR SA suma de un milion de lei pentru realizarea anunţatului studiu de fezabilitate.

17,5 milioane de lei pentru modernizarea Gării de Nord din Timișoara

O altă veste bună anunţată este legată de Gara de Nord Timişoara. Pentru reabilitarea clădirii acesteia se vor aloca 17,5 milioane de lei, în această sumă nefiind incluse şi lucrările la infrastructura feroviară, adică peroane sau linii de cale ferată.

Acestea sunt incluse în alt proiect, finanţat din bani europeni, pentru reabilitarea căii ferate de la Caransebeş la Timişoara, şi de aici mai departe spre Arad.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share