Site logo
23 iunie 2020
trenul la Aeroportul Brașov licitația pentru calea ferată spre Aeroportul Brașov calea ferată spre Aeroportul Brașov linia ferată spre Aeroportul Brașov viitorul Aeroport Galați

Directorul general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Ioan Pintea, a anunțat când vom merge cu trenul la Aeroportul Brașov.

trenul la Aeroportul Brașov licitația pentru calea ferată spre Aeroportul Brașov calea ferată spre Aeroportul Brașov linia ferată spre Aeroportul Brașov viitorul Aeroport Galați

CFR SA a reluat la finalul lunii mai licitaţia în vederea selectării unui proiectant care să întocmească studiul de fezabilitate pentru amenajarea unei legături feroviare între Gara Braşov şi Aeroportul de la Ghimbav.

Ioan Pintea, directorul CFR SA, a declarat vineri, cu ocazia vizitei premierului Ludovic Orban şi a ministrului Transporturilor, Lucian Bode, la Braşov, că pe 29 iunie ar urma să fie deschide ofertele primite de la proiectanţi. „Într-o lună sperăm să semnăm contractul, iar durata de execuţie de 12 luni. După aceea vom scoate la licitaţie partea de proiectare, estimată la şase luni, şi execuţia, estimată la 18 luni, astfel că în maximum doi ani jumătate, trei ani să avem racord de cale ferată la aeroport, aşa cum sunt racordate toate aeroporturile din Europa”, a explicat Pintea, citat de site-ul Biz Brașov.

Cu trenul la Aeroportul Brașov. Se studiază și varianta electrificării liniei

Investiţia constă în realizarea legăturii feroviare între Gara Braşov şi Aeroport, linia de cale ferată dezvoltându-se pe actualul traseu Braşov – Bartolomeu – Ghimbav, din care se va desprinde la ieşirea din staţia Ghimbav, pe un traseu nou de aproximativ 2,5 km, până în dreptul aerogării.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost publicat la finele lunii mai anunțul de licitație având ca obiect ”Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii: <Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav> SRCF Brașov”.

Valoarea estimată pentru realizarea acestui studiu este de 1,2 milioane de lei, echivalentul a aproape 250.000 de euro, la fel ca la precedenta licitație, care a fost anulată. În cadrul acestui studiu de fezabilitate va fi analizată şi posibilitatea, într-o a doua etapă, a electrificării liniei de la Braşov la Aeroport, respectiv realizarea unui studiu de traseu care să racordeze această linie la viitorul terminal multimodal de la Feldioara. Linia de racord va avea accesibilitate directă în aeroport şi dinspre Făgăraş, oferind astfel posibilitatea de conectivitate la aeroport şi a pasagerilor din zona Sibiu şi Țara Făgăraşului.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share