Site logo
1 martie 2020
la linia ferată de Otopeni EURO 2020 la Bucureștila linia ferată de Otopeni EURO 2020 la București

Ministrul interimar al Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, l-a felicitat sâmbătă seara, la Reghin, pe colegul său de la Transporturi, Lucian Bode, pentru deblocarea lucrărilor la linia ferată de Otopeni.

la linia ferată de Otopeni EURO 2020 la București

El a anunțat că pregătirile pentru Euro 2020 au avansat în ultimele două săptămâni şi nu mai sunt niciun fel de dificultăţi în ceea ce priveşte infrastructura de transport.

“Priorităţile le-am definit de fiecare dată, la fiecare audiere, pentru mine, în plan personal, este o mare oportunitate să arăt oamenilor care ne sunt planurile, gândurile, proiectele pe care le avem pentru domeniul pe care îl coordonez, de care sunt responsabil. Un mic update aş face vizavi de audierea care s-a făcut acum două săptămâni, în sensul pregătirilor pentru Euro 2020, lucrurile au avansat, nu mai avem niciun fel de dificultăţi în ceea ce priveşte infrastructura de transport, care să asigure, să fluidizeze traficul în perioada Euro 2020 şi, cel mai important lucru, infrastructura sportivă. Am depăşit deja şi cu al doilea stadion, Arcul de Triumf, procentul de 70% din construcţie, iar la stadionul Steaua-Ghencea lucrările sunt avansate, sfârşitul lunii aprilie, pot anunţa încă de pe-acum, va fi momentul în care vom avea chiar gazon. Deci cele două stadioane sunt pregătite, Ministerul Transporturilor – mulţumesc domnului ministru aici de faţă – a deblocat lucrările pentru calea ferată şi, la fel, lucrările la aeroportul Băneasa sunt avansate”, a declarat Ionuţ Stroe.

Ionuţ Stroe a participat sâmbătă seara la lansarea candidatului PNL la Primăria municipiului Reghin, Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF).

A dispărut și ultimul obstacol din calea lucrărilor la linia ferată de Otopeni

Club Feroviar a arătat sâmbătă dimineață, în premieră, că lucrările la calea ferată de aeroport intră în linie dreaptă, după ce a dispărut și ultimul obstacol. Ministerul Transporturilor va semna săptămâna viitoare un protocol cu reprezentanții hotelului Vienna House, care blocaseră în Justiție lucrările pe tronsonul median al proiectului, cuprins între DN 1 și patinoarul lui Ion Țiriac.

CITEȘTE și BREAKING S-a deblocat construcția căii ferate de aeroport. MT va semna un protocol cu Vienna House

Odată semnat acest protocol, termenul de finalizare – finele lunii mai, înainte de cele patru meciuri ce se vor disputa la București în cadrul Euro 2020 – va putea fi respectat. Dacă nu se ajungea la această înțelegere cu patronii Comtel Focus SA, conexiunea feroviară nu ar fi fost gata la timp, pentru că următorul termen în instanță era stabilit pentru finalul lunii mai. ”Termenul de judecată pentru dosarul nr. 5397/2/2019, ce are ca obiect <Suspendare executare act administrativ, respectiv HG 558/31.11.2019>, este stabilit pentru data de 21.05.2020”, se arată într-un răspuns al CFR SA la solicitarea Club Feroviar.

Pentru mai multe informații despre proiectele CFR SA, vă așteptăm la Galați, în perioada 11-12 martie, la Conferința de Infrastructură organizată de Club Feroviar.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share