Site logo
5 martie 2020
modernizarea căii ferate Focșani-Romanmodernizarea căii ferate Focșani-Roman

Institutul de Studii şi Proiectări Căi Ferate (ISPCF SA) va face studiul de fezabilitate pentru modernizarea căii ferate Focșani-Roman, după ce a câștigat licitația organizată în acest sens de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

modernizarea căii ferate Focșani-Roman
Gara Focșani. FOTO CFR Călători

Valoarea contractului este de 19,26 milioane de lei, fără TVA.

CFR SA a scos acest contract la licitaţie în august 2019, cu o valoare estimată la 20,38 milioane de lei. Până la termenul limită din 10 septembrie 2019, administratorul infrastructurii feroviare din România a primit trei oferte pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar reabilitării tronsonului Focşani – Roman.

Finanțare europeană pentru modernizarea căii ferate Focșani-Roman

Pe 27 februarie 2020 a atribuit acest contract ISPCF, potrivit anunţului publicat o zi mai târziu pe platforma de achiziţii publice SICAP.

Finanţarea pentru acest contract va fi asigurată din fonduri europene, prin programe din Fondul de Coeziune (FC). Proiectul este prevăzut în Master Planul General de Transport al României, Anexa 10.35 – „Surse de finanțare pentru infrastructura feroviară 2020-2030″.

În prezent, cel mai rapid tren, IRN 1757, parcurge cei 147 km dintre Focșani și Roman într-o oră și 49 de minute, iar cel mai lent, IR 402, în două ore și 12 minute, potrivit site-ului CFR Călători.

Pentru mai multe informații despre proiectele CFR SA, vă așteptăm la Galați, în perioada 11-12 martie 2020, la Conferința de Infrastructură organizată de Club Feroviar.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share