Site logo
4 martie 2020
locomotive noi la CFMlocomotive noi la CFM

Cel mai târziu în luna iulie vor fi livrate primele 12 locomotive noi la CFM, a dat asigurări conducerea operatorului feroviar de stat din Republica Moldova.

locomotive noi la CFM

Prim-ministrul de la Chișinău, Ion Chicu, a convocat o ședință cu participarea conducerii Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova, pentru a examina evoluția situației economice a companiei. La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii și responsabili din cabinetul premierului, informează NOI.md.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului Republicii Moldova, directorul general al CFM, Adrian Onceanu, a informat premierul despre vânzările companiei în lunile ianuarie și februarie 2020, care au fost de 78,4 milioane de lei moldovenești (echivalentul a aproximativ 20 milioane de lei românești) și respectiv 86,4 milioane de lei (21 milioane RON). Restanțele salariale la unele subdiviziuni ale CFM existente în luna decembrie 2019 au fost închise. Au fost investite resurse în instrumente și îmbrăcăminte specializată, cu obiectivul de a crește eficiența angajaților și fidelitatea lor față de companie.

Primele locomotive noi la CFM și reabilitarea infrastructurii, pe agenda ședinței

Evaluarea ofertelor tehnice depuse pentru reabilitarea infrastructurii feroviare pe sectorul Bender – Giurgiulești, cu o lungime de 233 km, este în derulare. Finanțarea este asigurată de consorțiul BERD – BEI. În următoarea etapă, experții băncilor vor evalua ofertele economice, după care va urma semnarea contractului.

Estimativ în luna iunie 2020, cel târziu pînă la sfîrșitul lunii iulie, vor fi livrate 12 locomotive contractate prin intermediul proiectului finanțat de consorțiul BERD – BEI. Ion Chicu i-a cerut șefului CFM să se concentreze pe realizarea proiectelor finanțate de partenerii de dezvoltare, să îmbunătățească competitivitatea serviciilor CFM, să implementeze mecanisme de control și optimizare a cheltuielilor de producere și să combată eficient furturile de combustibil.

În prezent, la CFM sunt angajați peste 6.500 de oameni, iar întreprinderea administrează aproximativ 1.800 km de linii ferate.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share