Site logo
19 noiembrie 2019
licitație la CFRlicitație la CFR

O licitație la CFR pentru repararea unui pod feroviar de pe linia de cale ferată care leagă Brașovul de Sibiu a fost lansată în sistemul electronic de achiziții publice.

licitație la CFR

Este vorba de anunțul privind “Reparație pod km 94+479 linia 205 Brașov – Podu Olt (expertiză, DALI, proiectare și execuție)”.

Podul este amplasat pe linia 205 Brașov – Podu Olt, între stațiile Ucea si Arpaș, are infrastructura (culeele) din beton si suprastructura alcătuita dintr-un tablier metalic de tip grinzi cu inima plina cale sus (g.i.p.c.s.), nituit, simplu rezemat, cu deschiderea teoretică de 10,60 m. Podul trece peste pârâul Gostaia și a fost construit în anul 1940 de Secția Poduri Sibiu. Tablierul prezintă trei îmbinări de montaj la grinzile principale. Calea ferată fără joante de pe pod este in aliniament și palier, linia nu este electrificată și este realizată cu șină tip 65 si traverse din lemn. Podul are contrașine pe pod și la capete . Podul prezintă două trotuare de serviciu și parapet metalic, iar podina de trotuar este realizată din dulapi metalici.

În anul 1978 s-a executat consolidarea tălpilor inferioare și în 1982 a tălpilor superioare. În vederea îmbunătățirii condițiilor de siguranță și transport pe calea ferată, respectiv pentru eliminarea limitărilor de viteză actuale, sunt necesare următoarelor lucrări: • Reabilitare infrastructură existentă; • Înlocuirea tablierului metalic existent cu un tablier nou cu cuvă de balast, care să permită execuția lucrărilor de buraj mecanizat; • Refacerea terasamentului; • Înlocuirea traverselor de lemn cu traverse de beton tip P1, P2 și contrașine pe pod; • Calibrarea albiei râului și execuția de sisteme de protecție în amonte și aval de pod; • Înlocuirea cablurilor SCB existente.

Licitație la CFR. Ofertele pot fi depuse până pe 19 decembrie

Valoarea totală estimată este de 2.292.000 de lei. Ofertantul trebuie să facă dovada că în ultimii cinci ani în cadrul a maximum trei contracte a executat lucrări similare a căror valoare individuală/cumulată a fost de minimum 2,1 milioane de lei fără TVA. Garanţia de participare este în cuantum de – 22.920 de lei pentru o perioadă de cel puţin 120 de zile de la data limită de depunere a ofertelor.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 19 decembrie 2019, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la 19 aprilie 2020.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share