Site logo
5 martie 2020
calea ferată Apahida-Baia Mare licitație la CFRcalea ferată Apahida-Baia Mare licitație la CFR

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat o licitație pentru reparații capitale la un pod situat pe calea ferată Apahida-Baia Mare.

calea ferată Apahida-Baia Mare licitație la CFR
FOTO cu rol pur ilustrativ

Potrivit anunțului postat în sistemul electronic de achiziții publice, contractul va avea ca obiect ”Reparație capitală pod km. 172+603, linia CF 412, între stațiile Lăpușel – Baia Mare – lucrări de punere în siguranță a podului – Suc. Reg. CF Cluj”. Valoarea totală estimată este de 1.728.804,75 de lei, echivalentul a aproximativ 360.000 de euro.

Lucrările care se impun a se executa sunt: punerea în siguranță a pilelor podului existent; protecția fundului albiei , calibrate, pe zona podului; curățarea și îndepărtarea tuturor resturilor și materialelor antrenate de ape și calibrarea albiei în zona podului, pentru asigurarea secțiunii libere în caz de viituri; execuția unui podeț provizoriu din tuburi de beton, pentru facilitarea trecerii de pe o parte pe alta a râului Lăpuș; desființarea digului provizoriu din pământ executat pentru devierea apelor; demolarea și îndepărtarea blocurilor de beton din spatele culeei Baia Mare a podului nou, pentru a facilita realizarea umpluturilor de completare a terasamentului în deschiderile creeate între culeele podului existent și cele ale podului nou; completarea terasamentelor între culeele podului existent și cele ale podului nou prin realizarea de umpluturi cu material local compactat până la nivelul la care au fost turnate elevațiile, pentru a bara curgerea apelor prin aceste deschideri și a înlătura pericolul de afuiere a culeelor vechi și noi.

Condiții pentru articiparea la licitația privind podul de pe calea ferată Apahida-Baia Mare

Pentru participarea la licitație, se solicită lista principalelor lucrări executate, de natura și complexitatea lucrărilor care fac obiectul acestei achiziții, realizate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii cinci ani, în valoare cumulată a lucrărilor mai mare sau egală cu valoarea estimată, exclusiv TVA.

Garanția de participare este în valoare de 17.200 de lei, pentru o perioadă de cel puțin 120 de zile, egală cu perioada de valabilitate a ofertei, de la data limită de depunere a ofertelor.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 23 martie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la 23 iulie 2020.

Pentru mai multe informații despre proiectele CFR SA, vă așteptăm la Galați, în perioada 11-12 martie 2020, la Conferința de Infrastructură organizată de Club Feroviar.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share