Site logo
28 august 2019

“Învățatul este asemeni navigării în amonte: dacă nu avansezi ești tras înapoi.”, proverb chinezesc.

 

Lucrezi sau îți dorești să lucrezi în domeniul feroviar și vrei să îți dezvolți cunoștințele pe care le ai?

Carieră Feroviară în România îți propune o serie de cursuri, impărțite în 6 categorii:

Oricine renunţă să înveţe este bătrân, chiar dacă are 20 sau 80 de ani. Oricine continuă să înveţe rămâne tânăr. Cel mai important lucru în viaţă este să-ţi păstrezi propria minte tânără”, Henry Ford.

Proiecte Feroviare – De La Conceptie La Realizare

20 – 21 septembrie | Lector: Ing. Marius Chiper

Cursul își propune prezentarea insotita de exemple practice a tuturor etapelor si caracteristicilor unui proiect de infrastructura feroviara de la conceptie la realizare si finalizare.


Expert Accesare Fonduri Europene – Domeniul Feroviar

27 – 28 septembrie | Lector: Dr. Ec. Elena-Mihaela PAVEL

Cursul își propune să prezinte cadrul programatic și instituțional specific fondurilor europene în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020, parcurgerea etapelor de pregatire – identificarea ideii de proiect, verificarea eligibilității solicitantului, încadrarea corectă într-un Program Operațional, completarea tuturor capitolelor specifice ținând cont de grila de evaluare și cerințele finanțatorului. Prin participarea la acest curs cursantii vor putea învaţa cum să-si măreasca şansele pentru a-ţi fi finanţat proiectul, precum şi diferite „tips & triks” pentru implementarea acestuia.


Material Rulant Feroviar si de Transport Urban

01 – 02 octombrie | Lector: Dr. Ing. Marius Ene

Cursul isi propune prezentarea si intelegerea conceptului general de Material rulant si a principalelor caracteristici – arhitectura, accesul pasagerilor, tractiune, franare, climatizare, performante.


Semnalizare Feroviara

10 – 11 octombrie | Lector: Ing. Florian Sacuiu

Cursul vă va ajuta să ințelegeți principiile fundamentale de semnalizare feroviară. Familiarizarea cu diferitele tehnologii de semnalizare și de asemenea cu componentele lor majore.


“Învățătura este un proces ce are loc toată viața, însă vine un timp când trebuie să ne oprim în a mai adăuga și să începem să actualizăm ce am învățat până atunci”, Robert Brault.

Siguranta si Securitatea Santierului Feroviar

14 – 18 octombrie | Lector: Ing. Daniela Morar

Cursul consta in pregatirea si aplicarea unei scheme de instruire specifice pentru siguranta in constructii, prezentarea si familiarizarea cu particularitatile santierelor de constructii feroviare.


Electrificare Feroviara

21 – 22 octombrie | Lector: Ing. Cristian-Ovidiu GHINEA

Cursul are ca scop cunoasterea si intelegerea diferitelor sisteme de electrificare si de instalatii fixe de tractiune ale unei linii feroviare si prezentarea etapelor principale ale unui proiect de electrificare.


Infrastructura Feroviara. Constructie si Mentenanta

24 – 25 octombrie | Lector: Dr. Ing. Laurentiu Marculescu

Cursul realizeaza o prezentare a diferitelor tipuri de cale ferata, parti componente si aparate de cale, precum si prezentarea conceptelor de statii de deservire a calatori, cerinte de proiectare, principii de constructie, exploatare si mentananta.


Engleza Feroviara

04 – 05 noiembrie | Lector: Iulia HALATZ

Cursul de terminologie feroviară este personalizat și specializat pe comunicare în limba engleză și se adresează companiilor și instituțiilor, dar și persoanelor care doresc să își dezvolte vocabularul cu termeni feroviari.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share