Site logo
4 februarie 2020
modernizarea Gării de Nordmodernizarea Gării de Nord

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a discutat marți la București cu delegația Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare despre modernizarea Gării de Nord și construcția Magistralei 6 de metrou.

modernizarea Gării de Nord

”Experiența și modul în care dezvoltă BERD proiectele pe care le gestionează sunt atuuri importante în procesul de identificare a soluțiilor de finanțare pentru infrastructură”, a declarat ministrul, după întâlnirea care a avut ca scop identificarea de noi surse de finanțare pentru infrastructură.

Discuțiile purtate, la care au participat și managementul CNAIR, CNAB și CFR SA (gestionarul infrastructurii feroviare din România), s-au concentrat pe prezentarea și analiza oportunităților de finanțare destinate realizării proiectelor majore de infrastructură precum și a modalităților de colaborare pe zonele de interes comun.

Modernizarea Gării de Nord s-ar putea face cu sprijinul BERD

”Mă bucur că ne revedem după întâlnirile avute anterior și putem să discutăm pe obiectivele ce vizează Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Vreau ca discuțiile noastre să aibă o abordare bazată pe proiecte concrete de infrastructură ce au în prim-plan modurile de transport precum: rutier, feroviar, aerian și naval. Astfel, pentru proiecte majore de infrastructură cum sunt secțiunea de autostradă Comarnic – Brașov, realizarea noului terminal de la Aeroportul Otopeni, modernizarea Gării de Nord, magistrala de metrou M6, dezvoltarea Portului Constanța, soluțiile BERD sunt printre cele mai bune și care se apropie de exigențele  Guvernului. Aceste soluții se pot înscrie în seria colaborărilor comune precum cea prin care s-a realizat terminalul de barje din Portul Constanța”, a transmis ministrul Lucian Bode.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share