Site logo
19 noiembrie 2019
Lucian Bode despre CFR MarfăLucian Bode despre CFR Marfă

Încetarea activităţii nu este luată în calcul şi sunt sigur că situaţia, deşi va fi grea, îşi va găsi o rezolvare, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode despre CFR Marfă.

Lucian Bode despre CFR Marfă

Potrivit unui comunicat al ministerului, luni a avut loc o întâlnire a ministrului Lucian Bode, cu Eduardo Martinez, responsabilul pe dosarul CFR Marfă de la DG Competition din cadrul Comisiei Europene, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, şi cu toţi factorii implicaţi în situaţia CFR Marfă. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre ultimele evoluţii înregistrate la nivelul CFR Marfă, precum şi soluţiile ce pot fi aplicate în contextul discuţiilor de la nivelul Comisiei Europene.

Lucian Bode despre CFR Marfă: am discutat pașii ce trebuie făcuți

“Ştiu că în momentul de faţă este doar o decizie informală care se va concretiza în viitorul apropiat. Am discutat paşii ce trebuie făcuţi pentru ca CFR Marfă să beneficieze de cele mai bune soluţii pentru Societate şi pentru clienţii ei. Am toată determinarea şi susţinerea pentru CFR Marfă şi sunt sigur că situaţia, deşi va fi grea, îşi va găsi o rezolvare. Am cerut reprezentantului DG Competition să ne faciliteze, în cel mai scurt timp, o întâlnire cu Comisarul european pe domeniu. Respectăm decizia Comisiei şi sunt sigur că doar împreună vom găsi soluţii pentru ieşirea din această situaţie. Niciodată nu s-a pus şi nu se va pune problema încetării activităţii acestei societăţi strategice pentru economia românească”, a spus ministrul Transporturilor.

Comisia Europeană a decis că ajutorul de stat acordat companiei CFR Marfă în 2013 a fost ilegal, iar statul român va trebui să recupereze circa 400 de milioane de euro, a declarat luni Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share