Slide


PARTENERI:

Lucrări de modernizare în ritm alert la calea ferată din Serbia. Ce spune ministrul Transporturilor de la Belgrad

By
calea ferată din Serbiacalea ferată din Serbia

Lucrările de modernizare la calea ferată din Serbia se desfășoară într-un ritm alert, iar în curând va fi finalizat un tunel feroviar de peste 2 km.

calea ferată din Serbia

Construirea căii ferate de la Stara Pazova la Novi Sad, în lungime de peste 40 de kilometri, decurge potrivit planului, iar compania de stat RŽD International susține că în acest moment a terminat peste 50% din lucrările prevăzute.

Lucrările la viaductul şi tunelul de pe această porţiune s-au terminat la nivel de 80% şi deja au fost montați 35 km de şine. Lungimea tunelului este de 2,2 km cale dublă, din care s-au terminat deja 1,5 km. Totodată, sunt gata aproape 3 km de viaduct.

Compania RŽD International nu a întârziat niciodată şi a respectat termenele de construcţie, atât în Serbia, cât şi în străinătate, notează jurnaliștii de la site-ul sârbesc de limbă română Libertatea.

Parteneriat cu chinezii la calea ferată din Serbia

Între timp, la Belgrad, ministrul Construcțiilor, Transporturilor și Infrastructurii, Zorana Mihajlović, și președintele China Railway International Group, Yang Zhongmin, au discutat despre proiectul de modernizare a căii ferate de viteză Belgrad-Budapesta și au convenit ca în martie să înceapă lucrările pe a treia secțiune, de la Novi Sad până la frontiera cu Ungaria.

“În luna martie a acestui an vor fi terminați 34 de kilometri de cale ferată pe partea stângă, pe linia Belgrad – Stara Pazova. Calea ferată pe partea dreaptă va fi terminată până în octombrie. Acest lucru este important pentru Belgrad și Beovoz. Până la toamnă va fi terminată porţiunea până la Novi Sad, astfel că la Belgrad veţi ajunge în 25 de minute”, a declarat Zorana Mihajlović, citată de Radioteleviziunea Voivodinei.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share