Site logo
18 ianuarie 2020
nou șef la ISCnou șef la ISC

Primul ministru Ludovic Orban a numit un nou șef la ISC. Este vorba de Paul Racoviţă, care până în prezent era inspector general adjunct al instituţiei.

nou șef la ISC

Astfel, Nelu Stelea a fost revocat din funcţia de inspector general al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), cu rang de secretar de stat, potrivit unei Decizii semnate de premierul Ludovic Orban şi publicată în Monitorul Oficial.

În locul său, în funcţia de inspector general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost numit Paul Racoviţă, care până în prezent era inspector general adjunct al instituţiei.

Un nou șef la ISC. Racoviță a mai condus instituția

Paul Racoviţă a mai ocupat această funcţie din 2013 până în 2015, la propunerea vicepremierului din acea dată, Liviu Dragnea, în subordinea căruia se afla ISC. Până la acel moment, el fusese purtătorul de cuvânt al instituţiei.

În martie 2015, Racoviţă a fost revocat de la conducerea ISC de premierul de la acea vreme, Victor Ponta, şi trecut pe postul de inspector general adjunct al instituţiei. În decizia premierului era menţionat că schimbarea a fost făcută la propunerea ministrului de atunci al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea.

Nelu Stelea fusese numit la conducerea ISC în iulie 2019 de către Viorica Dăncilă. De asemenea, Ionuţ Cotarcea a fost numit inspector general adjunct al ISC, cu rang de subsecretar de stat.

ISC supervizează recepția finală a lucrărilor de construcții, inclusiv cele feroviare, și face expertize. Bunăoară, ISC a evaluat recent starea în care se află Podul Constanța, înaintea începerii de către CFR SA a lucrărilor de consolidare.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share