Slide


PARTENERI:

Ludovic Orban la Bruxelles. Întâlniri cu comisarul european Adina Vălean și cu Ursula von der Leyen

By

Întâlniri importante pentru Ludovic Orban la Bruxelles. Premierul a avut întrevederi cu  comisarul european pentru Transporturi Adina Vălean și cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

”Întânire importantă, ieri, cu primul ministru român Ludovic Orban. Am discutat probleme de transport specifice României, dar și politici europene, cum ar fi Pachetul Mobilitate, Pactul verde al UE și eurovinieta”, a scris Adina Vălean pe contul său de Twitter.

Ludovic Orban la Bruxelles. Ursula von der Leyen i-a spus că îl așteaptă multe provocări

Premierul s-a întâlnit joi, tot la Bruxelles, cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care i-a spus îl aşteaptă “multe provocări”.

Ludovic Orban la Bruxelles

“Sunt extrem de fericită că astăzi avem şansa unei întâlniri bilaterale. Sunt multe subiecte pe agendă”, a spus Von der Leyen într-o declaraţie de presă comună cu Orban înaintea întrevederii, conform unei transcrieri în engleză publicate pe site-ul Comisiei Europene.

“Bineînţeles, vom discuta planurile dvs. pentru economie, planurile dvs. pentru reforma sistemului de justiţie, un lucru important. Există multă provocări, dar ştiţi că aveţi mereu Comisia de partea dvs.”, a precizat şefa CE. “Şi, bineînţeles, am început deja să discutăm despre subiecte de interes comun – indiferent dacă e vorba de Pactul Ecologic European sau, aşa cum am spus, dezvoltarea economiei, dar şi cum să pregătim Europa pentru epoca digitală. Pe acest subiect, contez foarte mult pe România, deoarece aveţi o reputaţie excelentă în acest domeniu”, a adăugat ea.

Pactul Ecologic European, sau Pactul Verde, vizează o serie de măsuri pentru decarbonizare, printre care și susținerea transportului feroviar.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share