Site logo
30 decembrie 2019
decontarea fondurilor europenedecontarea fondurilor europene

Ministerul Transporturilor se situează pe locul 2 la decontarea fondurilor europene, a declarat luni ministrul de resort, Marcel Boloș.

decontarea fondurilor europene

El a anunțat că suma transmisă de ţara noastră la Comisia Europeană pentru decontare este de un miliard de euro.

“Aş spune trei cifre care sunt relevante pentru încheierea anului financiar 2019: zero decomitere la nivelul tuturor programelor operaţionale, un miliard de euro – suma transmisă la Comisie pentru decontare şi care va urma să intre în Trezorerie şi în conturile noastre şi faţă de ceea ce aveam ca risc de pierdere a banilor, risc de decomitere de 557 de milioane de euro, am realizat în avans suma de 466 de milioane de euro, adică aproape jumătate de miliard de euro realizaţi în avans”, a spus Boloş la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că raportat la valoarea declaraţiilor de cheltuieli, a deconturilor trimise la Comisia Europeană, la realizarea ţintei de decomitere a contribuit Programul Operaţional Regional, cu suma de 389 milioane de euro.

POIM, pe podium la decontarea fondurilor europene

“Al doilea minister care a contribuit, de asemenea, pentru realizarea ţintei de decomitere şi a realizat şi în avans este Programul Operaţional Infrastructură Mare, componenta de transport, Ministerul Transporturilor, în speţă, cu suma de 258 de milioane de euro. Sunt ministere cărora vreau să le şi mulţumesc în mod public pentru efortul pe care l-au depus şi grija pe care au avut-o pentru implementarea proiectelor, astfel încât România să nu piardă resursele financiare importante care îi sunt alocate”, a mai spus Boloş.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share