Site logo
20 februarie 2020
Mercedes Benz vrea cale feratăMercedes Benz vrea cale ferată

Mercedes Benz vrea cale ferată la fabrica de la Sebeș, unde Daimler produce unele dintre cele mai avansate cutii de viteză din lume.

Mercedes Benz vrea cale ferată

Fabrica va deveni „neutră“ din punctul de vedere al emisiilor în următorii doi ani. Acest lucru înseamnă că transmisiile produse acolo vor fi livrate utilizând transportul feroviar, iar componentele necesare vor fi livrate tot cu trenul. În ciuda vitezei medii de sub 20 km/h pentru trenurile de marfă, capacitatea foarte mare de transport compensează.

Mercedes Benz vrea cale ferată. Uzina de la Sebeș va deveni ”neutră”

„Sebeş are ambiţia de a deveni neutră din punct de vedere CO2 cel târziu în 2022, aşa cum vor fi toate fabricile noastre. Prima a fost uzina din Sindelfingen, Germania, şi ulterior exemplul va fi urmat de toate unităţile de producţie. Prima întrebare are legătură cu energia electrică – de unde provine aceasta, trebuie să provină din surse regenerabile. Mai înseamnă şi transport feroviar. Noi cerem acum conexiuni feroviare pentru fabrica din Sebeş pentru a îmbunătăţi logistica“, a spus Martin Schulz, CEO al Mercedes Benz România, citat de Ziarul Financiar.

Subsidiara Daimler în România, Star Assembly, a început oficial în februarie 2019 producţia cutiei de viteză automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte în urma unei investiţii de 250 milioane de euro. Aceasta se adaugă celei de 300 milioane euro începută în 2013 la Sebeş, când a fost lansată în producţie cutia automată cu nouă trepte.

Pentru mai multe informații despre infrastructura feroviară, vă așteptăm la Galați în perioada 11-12 martie.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share