Site logo
19 decembrie 2019
mentenanța trenurilor de metrou panică la metrou probleme pe Magistrala 2 de metrou probleme la metrou licitația pentru trenurile de metroumentenanța trenurilor de metrou panică la metrou probleme pe Magistrala 2 de metrou probleme la metrou licitația pentru trenurile de metrou

Metrorex caută să facă rost de bani pentru a plăti restanțele către Alstom, pentru mentenanța trenurilor de metrou, a anunțat joi societatea din subordinea Ministerului Transporturilor.

mentenanța trenurilor de metrou

Societatea Metrorex susține că s-a aflat în imposibilitatea obiectivă de organizare a unei proceduri competitive, la o dată care să permită derularea și finalizarea acesteia anterior datei de 31.12.2019, dată la care expiră contractul actual. Astfel, în scopul de a asigura condițiile reglementate pentru operarea transportului de călători cu metroul, la nivelul Metrorex a fost aprobată aplicarea unei proceduri de negociere fără invitație la o procedură concurențială de ofertare.

Metrorex a publicat un anunț în SEAP și în JOUE prin care ”și-a exprimat în mod transparent intenția de a încheia cu prestatorul actual (Alstom Transport) un contract pentru asigurarea serviciilor de mentenanță a materialului rulant începând cu data de 01.01.2020, până la finalizarea unei proceduri competitive, respectiv pe o perioadă estimată de maximum un an”, se arată în comunicatul de presă dat publicității joi după amiază.

Aproape 150 milioane de lei, restanțele pentru mentenanța trenurilor de metrou

Totodată, Metrorex a transmis către Alstom Transport SA invitația pentru a depune o ofertă în cadrul procedurii de atribuire a prestării serviciilor de mentenanță a materialului rulant aferent transportului cu metroul, pe o perioadă estimată de un an (începând cu 1 ianuarie 2020 până la finalizarea unei proceduri competitive). Alstom Transport S.A. a răspuns invitației și a depus oferta în termenul solicitat, iar la acest moment sunt în derulare negocieri pe marginea ofertei depuse în vederea stabilirii condițiilor pentru semnarea contractului, precizează directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș.

”Referitor la obligațiile de plată restante înregistrate de Metrorex către Alstom Transport S.A. a serviciilor realizate, în total de 147.308.912 lei, acestea se confirmă. Obiectivul principal al Metrorex este transportul călătorilor în condiții de siguranță, iar în acest sens, Metrorex face demersuri pentru identificarea soluțiilor și rezolvarea acestei situații”, se încheie comunicatul Metrorex.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share