Site logo
29 noiembrie 2019
finanțare pentru calea ferată licitații la CFR restricția de viteză la Lugojfinanțare pentru calea ferată licitații la CFR restricția de viteză la Lugoj

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a trimis la Bruxelles un contract de finanțare pentru calea ferată la care contribuția UE este în valoare de opt milioane de euro.

finanțare pentru calea ferată licitații la CFR restricția de viteză la Lugoj

Au fost transmise către Comisia Europeană contracte de finanțare, în cadrul POIM 2014-2020, în valoare de 160 milioane de euro, a anunțat joi Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin  Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport, a finalizat procesul de evaluare și a semnat contractele de finanțare în cadrul POIM 2014-2020 pentru o serie de proiecte care contribuie la atingerea țintelor de absorbție aferente anului 2019.

În domeniul rutier, a fost transmis către Comisia Europeană proiectul major de realizare a centurii de ocolire a municipiului Bacău, la profil de autostradă, cu o valoare totală de 968.781.763 lei, din care contribuția UE este de 689.436.848 lei.

În sectorul naval a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului ”Amenajarea punctului internațional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene în regim de bac între localitățile Isaccea-Orilovka (RO-UK)”, cu o valoare totală de 6.889.997 lei și o finanțare UE de 4.649.837 lei.

Contract de finanțare pentru calea ferată pe Regionala Cluj

În sectorul feroviar, a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului ”Reabilitare poduri, podețe și tuneluri de cale ferată Cluj” în valoare totală de 62.534.057 lei și o finanțare UE de 38.330.345 lei (aproximativ opt milioane de euro). Proiectul vizează reabilitarea structurilor de cale ferată aparținând Regionalei de cale ferată Cluj, contribuind astfel la creșterea vitezei de circulație a trenurilor precum și la sporirea gradului de siguranță a transportului pe calea ferată.

”Prin semnarea acestor contracte de finanțare, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin  Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport, a creat posibilitatea rambursării din fonduri europene  a cheltuielilor efectuate până în acest moment  în cadrul acestor proiecte, cheltuieli în valoare de aprox. 160 milioane de euro”, a precizat ministerul.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share