Slide


PARTENERI:

Ministrul Transporturilor, nesigur privind data definitivării Magistralei 5. „Mi-aș dori în septembrie”

By
teste la metroul din Drumul Taberei metroul în starea de urgență distanțare socială în trenuri noul coronavirus Bode a mers cu metroul

După ce au trecut 3-4 ani de „termene peste termene”, ultimul fiind iunie 2020, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, se ferește să mai dea un termen de deschidere a traficului pe Magistrala 5, Drumul Taberei – Eroilor. Dacă e forțat totuși, Bode spune că și-ar dori luna septembrie.

teste la metroul din Drumul Taberei metroul în starea de urgență distanțare socială în trenuri noul coronavirus Bode a mers cu metroul

Incertitudine cvasi-totală asupra termenului de deschidere a magistralei 5 de metrou Drumul taberei – Erorilor din București lucrare de sute de milioane de euro așteptată de ani buni de către locuitorii Sectorului 6.

Invitat la Digi24 ministrul a invocat probleme legate de COVID care au întrâziat lucrările și tehnologie pentru a explica intârzierile. Inregistrarea video aici, la minutul 42:48.

Bode a spus că timp de două săptămâni nu mai puțin de 62 de angajați ai firmei constructoare s-au aflat în carantină din cauza a doi angajați testați pozitiv. Apoi au apărut probleme cu lucrările la una dintre cele șase  stații de dubla funcție (ventilație și eliminare ape freatice), în zona pieței „Moghioroș” (numită de fapt Drumul Taberei, Moghioroș fiind fruntaș comunist, responsabil de problemele agricole în anii 60).

Bode spune că s-a lucrat manual pentru a nu fi afectată calea de rulare.

„M-am fript odată. Ei mi-au spus ca în 30 iunie, acum nu pot da termen până nu finalizează centrala. Categoric va fi anul acesta, mi-aș dori septembrie. Au trecut 3-4 ani de termene peste termene”, spune ministrul, presat fiind de realizatorul emisiunii să menționeze totuși un dead-line.

Instalația întârzie și realizarea testelor dinamice la trenurile de metrou. „Dacă o instalație nu este bună nu se pot realiza testele dinamice la parametri potriviți”, explică el.

Directorul general Metrorex, Mariana Miclăuș, și-a dat demisia zilele trecute din funcție și a fost înlocuită cu Gabriel Mocanu, care a fost numit director general interimar într-o ședință a Consiliului de Administrație. Directorul demisionar își ”asumase” inaugurarea metroului Drumul Taberei până la 30 iunie, lucru care nu s-a întâmplat, fiind anunțată o nouă amânare. (D.C.)

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share