Site logo
13 decembrie 2019
Mersul Trenurilor 2019-2020Mersul Trenurilor 2019-2020

Duminică, 15 decembrie 2019, va intra în vigoare Mersul Trenurilor 2019-2020, care va fi valabil până la data de 12 decembrie 2020.

Mersul Trenurilor 2019-2020 modificări în mersul trenurilor hărți de zgomot la CFR

Noul Mers al Trenurilor 2019-2020 va fi asigurat de un număr mediu de 1.230 de trenuri pe zi. În actualul Mers al Trenurilor sunt prevăzute ”peste 1.200 de trenuri”, potrivit comunicatului dat publicității de CFR Călători la finele anului trecut.

Dar să vedem care sunt noutățile. Începând cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta București Nord – Chitila – Buftea se va introduce serviciul de transport suburban prin care se pun la dispoziţie 26 perechi de trenuri InterRegio și Regio/zi, cu șase perechi de trenuri InterRegio în plus faţă de perioada anterioară. Un abonament lunar pe ruta București-Buftea și retur costă 85 de lei, cu mențiunea că abonamentul la Regio poate fi utilizat și pentru călătoria cu trenurile Interregio.

16 trenuri vor opri la Halta Parc Mogoșoaia

Începând cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta Ciurea – Iași se pun la dispoziţie 16 perechi de trenuri Regio pe zi, cu opt perechi de trenuri Regio în plus faţă de perioada anterioară. Tot de duminică, pentru programul de circulaţie 2019 – 2020, au fost programate trenuri care vor avea opriri în Halta Parc Mogoșoaia, pentru a asigura o legătură mai rapidă şi sigură între municipiul București și Mogoșoaia. 16 trenuri cu plecări/ sosiri din/în stațiile Bucureşti Nord vor avea opriri în Halta Parc Mogoșoaia. Durata medie a călătoriei este de 20 minute, iar preţul unui bilet la clasa a 2-a la trenurile Regio este de 3,90 lei iar la clasa a 1 tariful este de 5,30 lei. La trenurile Interregio preţul unui bilet la clasa a 2 este de 8,20 lei, iar la clasa a 1 de 12,50 lei.

Începând cu data de 13 ianuarie 2020, pe ruta București Nord – București Băneasa – Fundulea se va introduce serviciul de transport suburban prin care CFR Călători pune la dispoziţie 13 perechi de trenuri InterRegio și Regio/ zi, mai mult cu șase perechi de trenuri InterRegio în plus faţă de perioada anterioară. Trenurile Interregio pe relația București – Constanța și retur (în afara celor fără opriri intermediare) vor opri și la Gara Băneasa. Despre această facilitate Club Feroviar a scris pe larg AICI.

Vagoane de dormit și cușetă în Mersul Trenurilor 2019-2020

Trecând la trenurile de lung parcurs, serviciul de transport feroviar de vagoane de dormit și cușetă va fi disponibil pe relațiile: Bucureşti Nord – Timişoara Nord, Bucureşti Nord – Cluj Napoca, Bucureşti Nord – Oradea, Bucureşti Nord – Satu Mare, Bucureşti Nord – Baia Mare, Bucureşti Nord – Sighetu Marmaţiei, Bucureşti Nord – Iaşi, Bucureşti Nord – Suceava, Timişoara – Iaşi, București Nord – Botoșani, București Nord – Bistrița, București Nord – Vatra Dornei. O altă noutate este prelungirea traseului trenului IR 1823 Bucureşti – Craiova – Târgu Jiu la Petroșani – Subcetate – Călan – Simeria.

În ceea ce privește traficul internațional, va fi introdus în circulaţie un tren nou (143/686 și 687/144), realizat de CFR Călători în colaborare cu MAV Start Ungaria şi OBB Austria pe ruta Satu Mare – Budapesta – Viena şi retur. De asemenea, în sezonul estival 2020, trenul IR 461/460 va avea în compunere un vagon direct pe ruta Bucureşti Nord-Istanbul şi retur.

Oferte de călătorie în Mersul Trenurilor 2019-2020

Va fi introdus un nou program pilot pentru servirea și sporirea atractivităţii traficului de navetă între zonele suburbane şi marile oraşe din toată ţara. Astfel, va fi permisă călătoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio şi cu trenurile Interregio, pentru abonamentele emise pe distanţe de până la 30 de km. Această ofertă este valabilă începând cu data de 15 decembrie 2019 şi nu include trenurile în trafic internaţional.

Totodată, va fi introdus un nou serviciu de rezervare a locurilor, ca urmare a solicitării călătorilor, pentru trenurile Regio, la prețul de un leu, pe rutele: București Obor – Constanța și retur, București Nord / Basarab –Braşov și retur, București Nord – Buzău – Mărășești și retur, București Nord / Basarab – Craiova și retur, Buzău – Constanța și retur.

În perioada sărbătorilor de iarnă și sfârșitului de an CFR Călători va utiliza întreaga sa capacitate de transport tehnic disponibilă, se arată în comunicatul dat publicității vineri de CFR Călători.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să sune la numerele de telefon din stațiile CFR, 021/9521 (pentru traficul intern) sau să se adreseze personalului feroviar din stații.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Cart

Coș

Share