Slide


PARTENERI:

Opt gări monumente istorice în Oltenia. CFR SA face licitație pentru studii și inventariere

By
gări monumente istorice locomotivă defectă gări au fost modernizate

Opt gări monumente istorice ar putea apărea în Oltenia. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA organizează o licitație pentru întocmirea studiilor specifice și realizarea inventarierii.

gări monumente istorice locomotivă defectă gări au fost modernizate

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Servicii pentru întocmirea studiului istorico-arhitectural și a fișelor analitice de inventariere pentru stațiile CF Podari, Sălcuța, Segarcea, Portărești, Băilești, Moțăței, Golenți și Calafat, aflate pe secția de circulație Craiova-Calafat – SRCF Craiova”.

Secția de cale ferată Craiova-Calafat, componentă a Coridorului Orient/Est-Mediteranean, urmează a fi reabilitată, în acest moment realizându-se revizuirea studiului de fezabilitate. Având în vedere că gările menționate prezintă elemente istorice, arhitecturale și urbanistice de valoare, sunt susceptibile de a dobândi calitatea de monumente istorice și de a fi înscrise în Lista Monumentelor Istorice, se arată în anunțul de e SEAP.

Opt gări monumente istorice. Procedura se declanșează din oficiu

În conformitate cu art.14 din Legea nr.422/2001, republicată, privind protejarea monumentelor istorice, procedura de clasare în Lista Monumentelor Istorice pentru bunurile imobile aflate în proprietatea statului sau a unităților administrativ-teritoriale se declanșează din oficiu. Din acest motiv se impune achiziționarea serviciului de întocmire a studiului istorico-arhitectural și fișa analitică de inventariere a imobilelor monumente istorice pentru stațiile de cale ferată Podari, Sălcuța, Segarcea, Portărești, Băilești, Moțăței, Golenți și Calafat. Achiziția serviciului este necesară pentru respectarea prevederilor Legii nr.422/2001 republicată și a Ordinului Ministrului Culturii și Cultelor nr.2260 din 18 aprilie 2008 privind aprobarea Normelor metodologice de clasare și inventariere a monumentelor istorice. Direcția Județeană pentru Cultură Dolj a promovat dosarul de clasare a imobilelor în Lista Monumentelor istorice.

Condiții pentru participarea la licitație

Valoarea totală estimată a contractului, care va fi încheiat pe o perioadă de opt luni de zile, este de 64.648,71 lei, echivalentul a aproximativ 13.000 de euro.

Pentru participarea la licitație este necesară prezentarea cifrei medii de afaceri pe ultimii trei ani, care trebuie să fie de minimum 64.000 de lei. De asemenea, se va depune lista serviciilor prestate într-o perioadă care acoperă cel mult ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi. Experienţa similară se va demonstra prin prezentarea unui contract/mai multor contracte din care să reiasă servicii de proiectare, expertiză tehnică, studii istorico-arhitecturale și fișe de inventariere pentru monumente istorice în ultimii trei ani în valoare individuală/ cumulată de minimum 64.000 de lei (fără TVA).

Valoarea garanției de participare este de 646 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 3 august 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 3 decembrie 2020.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share