Site logo
25 ianuarie 2020
DiscoverEUDiscoverEU

Peste 800 de tineri români au fost selectați pentru a primi permise de călătorie cu trenul în spațiul comunitar la cea de a patra rundă a programului DiscoverEU.

DiscoverEU

La runda cu numărul patru a programului lansat în urmă cu doi ani de zile de Comisia Europeană s-au înscris 3.128 de tineri din România, dintre care 804 au fost selectați pentru a călători gratuit în Uniunea Europeană în intervalul 1 aprilie-30 octombrie, pentru o perioadă de maximum 30 de zile.

În total, circa 75.000 de tineri europeni au participat la runda derulată în noiembrie, iar 20.020 de cereri au primit aviz favorabil.

Programul DiscoverEU, lansat la inițiativa lui Siegfried Mureșan

Programul DiscoverEU a fost lansat în iunie 2018, la propunerea eurodeputatului PPE Siegfried Mureșan, cu un buget inițial de 12 milioane de euro. În 2019, bugetul s-a ridicat la 16 milioane de euro, iar pentru acest an a fost suplimentat la 25 milioane de euro.

DiscoverEU este o experiență de călătorie informală destinată tinerilor în mod individual sau în grupuri mici, inclusiv celor care provin din medii defavorizate. Programul le dă tinerilor ajunși la vârsta majoratului șansa de a afla mai multe despre patrimoniul cultural și diversitatea culturală a Europei, de a se conecta cu alți tineri și de explora identitatea europeană.

Aproape 70.000 de tineri au primit permise gratuite de călătorie de la lansarea inițiativei și până în prezent, dintr-un total de 350.000 de participanți. Din România au fost selectați aproximativ 2.700 de tineri. Comisia Europeană intenționează să organizeze o nouă rundă de înscrieri în prima jumătate a anului 2020.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share