Site logo
20 ianuarie 2020
tren la Aeroportul Timișoara terminal intermodal la Aeroportul Timișoaratren la Aeroportul Timișoara terminal intermodal la Aeroportul Timișoara

În vestul țării se fac planuri pentru un tren la Aeroportul Timișoara ”Traian Vuia” și în acest sens au loc discuții cu Consiliul Județean Timiș și cu Primăria Ghiroda.

tren la Aeroportul Timișoara terminal intermodal la Aeroportul Timișoara

Este vizată o linie de cale ferată care trece prin Giarmata Vii și prin vecinătatea Aeroportului, pentru a  ajunge chiar în apropiere de capătul pistei de aterizare-decolare, în zona de presemnalizare luminoasă.

În vecinătatea Aeroportului ar putea fi amenajate o gară și un drum care să ducă până la aerogară. „Este un proiect pe care vrem noi să îl realizăm și deja se discută la nivel de concept, între Consiliul Județean Primăria Ghiroda și Aeroport, avem schițe de gară feroviară, care este relativ facil de realizat pe linia secundară de cale ferată Timișoara – Lipova, la aproximativ doi kilometri de aerogară. S-a și discutat concret care ar trebui să fie terenurile care vor fi expropriate și cu o investiție relativ mică într-o gară, asigurăm conectivitatea și feroviar între Aeroport și orașul Timisoara”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro directorul Aeroportului Timișoara, Daniel Idolu.

Tren la Aeroportul Timișoara. Mingea e în terenul CFR

La rândul lor, cei de la CFR ar trebui să contribuie cu o serie de intervenții pentru că pe această linie să poată circulă mai multe trenuri. Iar astfel, cei care vor să ajungă la Aeroport să o poată face și pe calea ferată și să salveze timpul pe care l-ar petrece în trafic, venind cu mașina.

Deocamdată nu există o estimare a costurilor pentru realizarea acestui proiect.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share