Carieră Feroviară în România (CFiR) vă invită la al doilea episod din serialul nostru de PODCASTURI – Povești pe Drumuri de Fier: podcastul care se ascultă cu inima, marți, 28 septembrie, ora 16.00. Mai ales, că în cel de-al doilea episod vom face o incursiune în istoria Căilor Ferate Române – O instituție cu trecut, prezent și viitor, alături de invitatul nostru special: Mircea DOROBANȚU, Director General CENAFER.
Pentru că proiectul nostru este născut din dorința de a apropia oamenii și de a-i așeza la aceeași masă, vom povesti împreună cu dl. Dorobanțu despre Perioada de Glorie a Căilor Ferate Române (perioada interbelică), despre rolul pe care l-a jucat Carol I la apariția Căii Ferate, despre prima linie de cale ferată, despre principalele gări din România și importanța lor la nivel de securitate și siguranță națională, trenul regal, gările și saloanele regale. Tot aici, vom discuta, în egală măsură, despre personalul feroviar (flota feroviară) care era considerat A doua Armată a Țării (în perioada Interbelică) și despre viitorul Căilor Ferate Române.
Vezi aici Povești pe drumuri de fier, ep.1: Continuitatea unui ideal. Povestea din culisele unei vieți pe șine – invitat Domnul Octavian UDRIȘTE sau „Domnu`U” cum mai este cunoscut în cercurile apropiate, Omul ce și-a dedicat și închinat o întreagă viață carierei feroviare.
În demersul nostru mediatic dorim să descoperim destine dedicate Carierei Feroviare care să inspire și să motiveze tinerele generații să-și aleagă nu doar o profesie sau o meserie, ci să facă din carieră un stil de viață pe care să-l transmită din generație în generație, ca o adevărată moștenire de neprețuit.
Nu suntem singuri în acest demers, ci ne este alături Muzeul Căilor Ferate Române (Muzeul CFR), care ne este și gazdă (acolo vom filma și transmite preț de 1 h, 1 h 30 minute maxim).
Mai mult, ni s-a alăturat o societate de prestigiu în efectuarea de reparații, serviciu de întreținere, modernizare și reconstrucție a vagoanelor de călători pentru trafic intern și internațional, dar și a vagoanelor de marfă. Mai exact spus, a tot ce înseamnă material rulant. Este vorba despre S.C. Atelierele CFR Grivița S.A., Societate care susține episodul nostru cu denumirea: „O incursiune în istoria Căilor Ferate Române – O instituție cu trecut, prezent și viitor”.
Vă invităm și vă așteptăm cu drag, să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook: Carieră Feroviară în România, unde vom fi în direct (Live), marți, 28 septembrie, începând cu ora 16.00.
Share
Facebook
X
LinkedIn
Telegram
Tumblr
WhatsApp
VK
Mail