Slide


PARTENERI:

Premierul demis Ludovic Orban vizitează Softronic, împreună cu mai mulți membri ai Guvernului

By
Ludovic Orban vizitează Softronic Electroputere nu a murit Povestea SoftronicLudovic Orban vizitează Softronic Electroputere nu a murit Povestea Softronic

La două zile după demiterea sa în Parlament, prin moțiune de cenzură, Ludovic Orban vizitează Softronic, împreună cu mai mulți membri ai Guvernului. Grupul Softronic este în momentul de față un jucător de marcă pe piața materialului rulant din România, cu o cifră de afaceri de peste 20 milioane de euro.

Adrian Bărbulescu

Ludovic Orban vizitează Softronic Electroputere nu a murit Povestea Softronic

Vizita va avea loc vineri, începând cu ora 9,00 dimineața, după cum a informat joi după amiază Palatul Victoria, prin intermediul unui comunicat de presă.

Înființată în Craiova în 1999, având că principală activitate modernizarea de locomotive, compania Softronic continuă tradiția de peste 50 de ani a orașului în construcția de locomotive electrice. Un proiect important finalizat de Softronic este locomotiva electrică bi-sistem Transmontana, perfect adaptată pentru trasportul pe sisteme feroviare din țări ca România, Bulgaria, Ungaria sau Turcia.

Opt ani mai târziu, România intra în Uniunea Europeană, iar Softronic a accesat credite bancare şi a început construcţia fabricii. Grupul Softronic nu s-a limitat la a vinde, ci a început şi să închirieze locomotive. Unul dintre primii clienți a fost DB Schenker, subsidiară a gigantului german Deutsche Bahn.

În iunie 2017, Softronic a semnat un contract cu operatorul feroviar Green Cargo pentru livrarea a opt locomotive Transmontana.

La Softronic se produce rama electrică Hyperion, cunoscută ca ”trenul SF”

Cel mai cunoscut produs, pentru oamenii de rând, al firmei craiovene este rama electrică Hyperion, nu de puține ori denumit de presă ”trenul SF”, pentru că nu seamănă cu nimic ce au văzut până acum circulând pe căile ferate române. Proiectul a fost finalizat în 2013, când a fost produsă rama electrică cu podea joasă, bi-sistem, capabilă să opereze atât la 25 kv AC 50 Hz cât și la 3 kv DC.

Potrivit ultimelor date disponibile la Ministerul Finanțelor, Softronic a avut în 2018 o cifră de afaceri de 100,46 milioane de lei (aproximativ 21 milioane de euro), un profit de 4,33 milioane de lei și 201 salariați.

Ludovic Orban vizitează Softronic, dar și Ford și Avioane Craiova

După încheierea vizitei de la Softronic, în jurul orei 10,00 premierul demis se va duce la fabrica Ford din Craiova.

Aici va avea o întrevedere cu Andrew McCall, vicepreședinte pentru Relații Guvernamentale în cadrul Ford Europa, și Ian Pearson, președintele Ford România. Ludovic Orban va vizita fabrica și va face un test-drive cu noul model Ford Puma.

La ora 12,00, primul ministru în exercițiu va vizita Brigada Multinațională Craiova, unde va lua un prânz de lucru cu militari din cadrul Brigăzii. Apoi, la ora 14,00, delegația guvernamentală va vizita compania Avioane Craiova SA. Vizita la Craiova se va încheia cu o ”descindere” pe șantierul centurii de ocolire Balș.

Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.

Share