Site logo
8 ianuarie 2020
terminal intermodal la Aeroportul Timișoaraterminal intermodal la Aeroportul Timișoara

În perioada următoare ar putea fi construit un terminal intermodal la Aeroportul Timișoara, un punct important de descărcare/încărcare a mărfurilor care vin pe calea aerului, cu toate serviciile conexe.

terminal intermodal la Aeroportul Timișoara

Directorul Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, Daniel Idolu, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro că se fac demersuri să fie inclus în realizarea acestui proiect Consiliul Județean Timiș. Altfel, Aeroportul ar trebui să plătească o cofinanțare de 50%, sumă pe care nu și-o permite.

„Există un proiect mai vechi pentru un terminal intermodal de marfă, însă la ora actuală cred că Aerportul nu își poate permite să realizeze așa ceva singur, pentru că la oricare din proiectele finanțate prim POIM beneficiarul, în cazul nostru Aeroportul, trebuie să finanțeze 50% din valoare și e o valoare mult prea mare. De asta se fac demersuri la Guvern, în cadrul cărora s-au depus documente pentru un proiect de Hotărâre de Guvern de transfer către Consiliul Județean Timiș al unor terenuri pe care autoritățile pot să dezvolte cu aport de finanțare de numai 2%”, a declarat Daniel Idolu.

În Master Planul de Transport a fost inclus un terminal intermodal la Aeroportul Timișoara

De altfel, în 2014, în cadrul Master Planului General de Transport al României pentru perioada 2015-2030, a fost inclusă realizarea acestui Terminal Intermodal de Marfă, care să includă Centrul Cargo, platforma de staționare a aeronavelor, terminalul de cale ferată, reabilitarea liniei ferate existențe în perimetrul aeroportului și conectarea acesteia la rețeaua națională, parcări pentru autovehicule și conexiuni de transport. Însă de atunci planul bate pasul pe loc.

Potrivit directorului Aeroportului Timișoara, acest proiect ar fi legat de Magistrala 900 București – Timișoara – Budapesta.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share