Site logo
8 aprilie 2020
proiectele feroviare din Republica Moldova Linia Anticorupție la Calea Feratăproiectele feroviare din Republica Moldova Linia Anticorupție la Calea Ferată

O videoconferință a avut loc miercuri dimineață între ministrul Economiei și Infrastructurii de la Chișinău, Sergiu Răilean, și șeful Reprezentanței BEI, Antonio Castillo, în care au fost analizate proiectele feroviare din Republica Moldova.

proiectele feroviare din Republica Moldova Linia Anticorupție la Calea Ferată

Temele de discuție în cadrul videoconferinței au fost finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii pentru depășirea crizei pandemice și derularea proiectelor în domeniile energiei și infrastructurii de transport cu sprijinul Băncii Europene de Investiții (BEI).

În cadrul discuției au fost trecute în revistă proiectele susținute de BEI și stadiul de implementare a acestora, informează agenția de presă de stat Moldpres. Astfel, părțile s-au referit la reabilitarea rețelelor de transport electric, restructurarea liniilor de cale ferată, interconectarea sistemelor electroenergetice ale Republicii Moldova și României, îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice și rezidențiale, liniile operaționale de creditare ale BEI din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Proiectele feroviare din Republica Moldova și securitatea energetică – teme de discuții

Ministrul Economiei și-a exprimat mulțumirea pentru sprijinul continuu oferit Republicii Moldova de Banca Europeană de Investiții în realizarea proiectelor de importanță strategică în diferite domenii, evidențiindu-le pe cele menite să consolideze securitatea energetică a țării.

La rândul său, Antonio Castillo a dat asigurări privind continuarea proiectelor inițiate și extinderea portofoliului de credite. Totodată, reprezentantul instituției financiare europene a menționat oportunitățile de susținere a economiei reale prin noul program al UE pentru țările Parteneriatului Estic, menit să asigure atenuarea impactului socioeconomic al pandemiei COVID-19. În acest context, el a subliniat că BEI este una din instituțiile financiare care va participa la mecanismul de acordare a sprijinului prin intermediul acestui program.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Share